Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πολύ νωρίς να κριθεί, εάν είναι ασφαλές το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Jacksonville

ΗΠΑ: Πολύ νωρίς να κριθεί, εάν είναι ασφαλές το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων στο Jacksonville
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μετέφερε τις περισσότερες δραστηριότητες του Συνεδρίου στο Jacksonville από το Charlotte
Ο επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ Stephen Hahn δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί εάν είναι ασφαλής η διεξαγωγή του Εθνικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον επόμενο μήνα στο Jacksonville την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 φθάνει σε αριθμό ρεκόρ στην Φλόριντα.
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μετέφερε τις περισσότερες δραστηριότητες του Συνεδρίου στο Jacksonville από το Charlotte, έπειτα από αντιπαράθεση, λόγω υγειονομικού χαρακτήρα ανησυχιών, με τον Δημοκρατικό, κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνας Roy Cooper.
Με αριθμούς ρεκόρ ανθρώπων να βγαίνουν θετικοί στα τεστ για τον κορωνοϊό στο Jacksonville αλλά και σε ολόκληρη την Φλόριντα, ο Hahn ερωτήθηκε αν θα ήταν ασφαλής η διεξαγωγή της πολυπληθούς αυτής εκδήλωσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εντός μόνο επτά εβδομάδων, μεταδίδει το Reuters.
«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε. Θα πρέπει να δούμε πώς εξελίσσεται στην Φλόριντα και αλλού στην χώρα».
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Donald Trump εμφανίζεται σαν μην συμβαίνει τίποτε μπροστά σε μεγάλα πλήθη στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις και περιφρονεί τις προστατευτικές μάσκες και την κοινωνική αποστασιοποίηση στις προεκλογικές του εκδηλώσεις.
Ο δήμαρχος του Jacksonville, ο Ρεπουμπλικανός Lenny Curry, άρχισε να ζητεί από το κοινό να χρησιμοποιεί μάσκες, καθώς τα κρούσματα της επιδημίας του κορονοϊού πολλαπλασιάζονται στην πόλη του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης