Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunday Times: Ιός παρόμοιος με τον SARS Cov -2 είχε εμφανιστεί στην Κίνα το 2012

Sunday Times: Ιός παρόμοιος με τον SARS Cov -2 είχε εμφανιστεί στην Κίνα το 2012
Σύμφωνα με ακαδημαϊκή μελέτη, ο ιός ταιριάζει γενετικά κατά 96,2% με τον ιό SARS-CoV-2
Ένας ιός με γενετικές ομοιότητες με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί την νόσο Covid-19, πιθανόν να είχε εμφανιστεί στην Κίνα το 2012, σύμφωνα με μια μελέτη που διενήργησε η εφημερίδα Sunday Times.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι επιστήμονες αναγνώρισαν έναν φονικό νέο ιό σε ένα ορυχείο χαλκού στην επαρχία Yunnan της Κίνας όταν έξι εργάτες στις σήραγγες του ορυχείου νόσησαν από οξεία πνευμονία το 2012.
Οι τρεις από αυτούς πέθαναν αργότερα στο νοσοκομείο.
Τεστ που διενεργήθηκαν στους εργάτες αυτούς έδειξαν ότι οι ασθενείς είχαν αντισώματα ενός άγνωστου μέχρι τότε κορωνοϊού, ο οποίος μοιάζει με τον SARS-CoV, τον ιό που προκάλεσε την επιδημία του SARS το 2002, έγραψε η εφημερίδα.
Επιστήμονες στο Ινστιτούtο Ιολογίας της Wuhan μελέτησαν τον μυστηριώδη ιό, ονομάζοντάς τον RaBtCov/4991, έγραψε η εφημερίδα.
Ο Peter Daszak πρόεδρος της Ένωσης EcoHealth, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο ιός μετονομάστηκε σε RaTG13 για τις ανάγκες μιας μεταγενέστερης ακαδημαϊκής μελέτης.
Σύμφωνα με την ακαδημαϊκή μελέτη, ο ιός ταιριάζει γενετικά κατά 96,2% με τον ιό SARS-CoV-2, σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει για την πιθανότητα ο RaTG13 να μεταλλάχθηκε στον κορωνοϊό που προκαλεί την COVID-19.
Επιφανείς αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον, περιλαμβανομένου του προέδρου Trump, υποστηρίζουν ότι ο SARS-CoV-2 διέρρευσε από ένα εργαστήριο στην Ουχάν.
Η κινεζική κυβέρνηση αρνείται συστηματικά τις κατηγορίες αυτές αντιτείνοντας ότι στερούνται επιστημονικών αποδείξεων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης