Τελευταία Νέα
Διεθνή

Και δεύτερο τοπικό lockdown σε 24 ώρες στην Ισπανία, λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού

Και δεύτερο τοπικό lockdown σε 24 ώρες στην Ισπανία, λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού
Οι κάτοικοι που ζουν στην περιοχή κατά μήκος της βόρειας ακτής της Ισπανίας δεν θα μπορούν να εγκαταλείψουν την περιοχή από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (6/7)
Η βορειοδυτική ισπανική περιοχή της Γαλικίας επέβαλε περιορισμούς στην κυκλοφορία σε περίπου 70.000 άτομα την Κυριακή (5/7/2020) μετά το ξέσπασμα του Covid – 19.
Μία μέρα νωρίτερα, η Καταλονία εισήγαγε επίσης ένα τοπικό lockdown για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Οι κάτοικοι που ζουν στην περιοχή κατά μήκος της βόρειας ακτής της Ισπανίας δεν θα μπορούν να εγκαταλείψουν την περιοχή από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως και την Παρασκευή 10/7, δύο ημέρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές στη Γαλικία στις 12 Ιουλίου 2020.
Η περιφερειακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται στους ανθρώπους να μετακινούνται γύρω από την περιοχή, αλλά μόνο εκείνοι που πρέπει να ταξιδέψουν για εργασία θα επιτρέπεται να φύγουν ή να εισέλθουν στην περιοχή.
Ο υπουργός Υγείας της Περιφέρειας  Jesus Vazquez Almuina δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα περισσότερα κρούσματα συνδέονται με πολλά μπαρ στην περιοχή.
Οι περιφερειακές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν  258 κρούσματα στη Γαλικία, εκ των οποίων 117 στο Lugo.
Η χωρητικότητα σε μπαρ και εστιατόρια θα μειωθεί στο 50% και οι άνθρωποι θα πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους σε παραλίες ή σε πισίνες, ανέφεραν οι αρχές.
Ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας Salvador Illa δήλωσε ότι το υπουργείο παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση στη Γαλικία και την Καταλονία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης