Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Ορατή η αποσυμφόρηση των νησιών - Μέσα στο 2020 η λειτουργία νέων Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών σε Κω, Λέρο, Σάμο

Μηταράκης: Ορατή η αποσυμφόρηση των νησιών - Μέσα στο 2020 η λειτουργία νέων Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών σε Κω, Λέρο, Σάμο
Έχουν μειωθεί κατά 22% οι διαμένοντες στις δομές των νησιών από την αρχή της χρονιάς, αναφέρει ο Ν. Μηταράκης
Στους στόχους, αλλά και στις προτεραιότητες της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης αναφέρεται ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης, σε άρθρο του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους διακυβέρνησης.
Ο υπουργός μιλά για «μια ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική με στρατηγικούς στόχους τη μείωση των μεταναστευτικών ροών, αλλά και των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες».
Σημειώνει ότι οι αφίξεις έχουν μειωθεί κατά 51% από την αρχή του χρόνου και 93% το τελευταίο τρίμηνο.
Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, είναι «ορατή, πλέον, αποσυμφόρηση των νησιών».
Όπως αναφέρει, έχει αυξηθεί κατά 80% η έκδοση αποφάσεων ασύλου, οι εκκρεμείς αποφάσεις έπεσαν για πρώτη φορά κάτω από τις 100.000, καθώς έφτασαν στα επίπεδα των εκκρεμοτήτων του Αυγούστου του 2019, ενώ έχουν μειωθεί κατά 22% οι διαμένοντες στις δομές των νησιών από την αρχή της χρονιάς και περίπου 17.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα.
Για τοι επόμενο διάστημα ο κ. Μηταράκης υπογραμμίζει ότι στις προτεραιότητες είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του υπουργείου.
Σημειώνει ότι το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα «ΑΛΚΥΟΝΗ ΙΙ» και το σύστημα ελέγχου στις δομές και τα ΚΥΤ.
Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, τα νέα κλειστά κέντρα θα έχουν περίφραξη στον εξωτερικό χώρο, πύλες εισόδου, ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου με έλεγχο δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ μέσα στο 2020 θα ξεκινήσει και η λειτουργία των νέων Κλειστών Ελεγχόμενων Δομών στην Κω, τη Λέρο και τη Σάμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης