Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ενότητα και μεταρρυθμίσεις την επόμενη ημέρα - Πετύχαμε πολλά μέσα σε ένα χρόνο

Θεοδωρικάκος: Ενότητα και μεταρρυθμίσεις την επόμενη ημέρα - Πετύχαμε πολλά μέσα σε ένα χρόνο
"Ο πρωθυπουργός κινήθηκε με σχέδιο και ταχύτητα, ανακτώντας την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και στις διεθνείς αγορές", τονίζει ο Τ. Θεοδωρικάκος
«Μέσα σε ένα χρόνο πετύχαμε πολλά, αλλά έκτακτες καταστάσεις δημιούργησαν νέες μεγάλες προκλήσεις που είναι μπροστά μας», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, με αφορμή τη συμπλήρωση στις 7 Ιουλίου ενός έτους από τη νίκη της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές.
Ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζει ότι ο πρωθυπουργός κινήθηκε με σχέδιο και ταχύτητα, ανακτώντας την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό και στις διεθνείς αγορές.
Μεταξύ άλλων,  υπογραμμίζει την ανάγκη αντιμετώπισης της παγκόσμιας ύφεσης «προχωρώντας μπροστά με ενότητα, καινοτόμες ιδέες και μεταρρυθμίσεις, στήριξη πάνω απ' όλα της απασχόλησης».
Απευθυνόμενος ιδίως στην αξιωματική αντιπολίτευση, επισημαίνει ότι «θα είναι μεγάλο λάθος να σπαταλήσουμε το εθνικό κεκτημένο αυτοπεποίθησης, ενότητας και συνεννόησης για μικροκομματικούς λόγους, οπισθοχωρώντας σε ένα νέο κύκλο λαϊκισμού και διχασμού».
Κάνει αναφορά στις πρωτοβουλίες που έλαβε στον ένα χρόνο το υπουργείο του, κάνοντας λόγο για «ουσιαστικό, δημιουργικό έργο με προεκτάσεις σε πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής», αλλά και στις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών, μεταξύ των οποίων είναι η υλοποίηση με ταχύτατους ρυθμούς του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δισ. ευρώ, η θεσμική μεταρρύθμιση του διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων κράτους και Αυτοδιοίκησης, ο νέος εκλογικός νόμος της Αυτοδιοίκησης, ο εκσυγχρονισμός και η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή του συστήματος προσλήψεων του ΑΣΕΠ, η «ορθολογική» διαχείριση του δυναμικού του Δημοσίου, καθώς και ο ανασχεδιασμός της διαδικασίας απονομής της ελληνικής ιθαγένειας.
Υπογραμμίζει ότι όλα αυτά εντάσσονται στο συνολικό εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης του κράτους και της οικονομίας και προσθέτει πως «οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τα κύματα της ύφεσης που εξαπλώνεται παγκόσμια, προχωρώντας μπροστά με ενότητα, καινοτόμες ιδέες και μεταρρυθμίσεις, στήριξη πάνω απ΄όλα της απασχόλησης».
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει χρόνο επαναλαμβάνοντας τις χειρότερες εποχές του δημόσιου βίου. Ας αποδείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε να είμαστε δημιουργικοί και αποτελεσματικοί και την επόμενη μέρα», καταλήγει ο κ. Θεοδωρικάκος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης