Τελευταία Νέα
Πολιτική

Metron Analysis: Προβάδισμα 18,4% για ΝΔ – Προηγείται με 37,7% έναντι 19,3% του ΣΥΡΙΖΑ

Metron Analysis: Προβάδισμα 18,4% για ΝΔ – Προηγείται με 37,7% έναντι 19,3% του ΣΥΡΙΖΑ
Το 82% των πολιτών τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών  και μόλις το 5% υπέρ
Προβάδισμα 18,4% έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής, η οποία διενεργήθηκε κατά την περίοδο 24-29/6, λίγο πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ  προηγείται με 37,7% (από 40,3% τον Μάιο) έναντι 19,3% (από 20,9%) του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν  το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, το ΜΕΡΑ25 με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.
Ακόμη, η πλειοψηφία των πολιτών κρίνουν θετικά το έργο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έναν χρόνο διακυβέρνησής της.
Μάλιστα, οι θετικές αποτιμήσεις για το κυβερνητικό έργο παραμένουν σε υψηλό επίπεδο (55%), αν και παρουσιάζουν μια κάμψη 8 μονάδων σε σχέση με τον Μάιο.
Αντίστοιχη μείωση 5 μονάδων εμφανίζεται και  στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού, η οποία είναι θετική κατά το 63% των ερωτηθέντων.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός της χώρας για το 50% των πολιτών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για το 15% ο Α. Τσίπρας.
Επιπλέον, το 82% των πολιτών αξιολογεί θετικά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, με το 73% να κρίνει θετικά το έργο.
Περαιτέρω, το 82% των πολιτών τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών  και μόλις το 5% υπέρ.
Τέλος, οι αρνητικές εντυπώσεις των πολιτών για τις επιδόσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνονται στο 72% (έναντι 69% τον Μάιο), ενώ οι θετικές μειώνονται στο 17% από 21%.
Αντίστοιχη πορεία ακολουθεί και ο σχετικές δείκτης αξιολόγησης του Α. Τσίπρα, καθώς οι αρνητικές εντυπώσεις αυξήθηκαν τον Ιούνιο στο 67%  (από 65%), ενώ οι θετικές μειώθηκαν στο 23% από 25%.
Στην ίδια δημοσκόπηση αποτυπώνεται και η ανησυχία των πολιτών για την επόμενη ημέρα της πανδημίας και ειδικά για την κατάσταση της οικονομίας, με το 40% να προσδιορίζει ως πρωταρχική την οικονομία και το 16% να αναφέρει ως κύρια ανησυχία την ανεργία, ενώ στην τρίτη θέση με 14% έχει υποχωρήσει η ανησυχία για την πανδημία και στην τέταρτη θέση το 9 % προσδιορίζει το προσφυγικό- μεταναστευτικό ως σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης