Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ομαδική δουλειά και πειθαρχία οι συνταγές της επιτυχίας - Τίποτα δεν έρχεται τυχαία

Μητσοτάκης: Ομαδική δουλειά και πειθαρχία οι συνταγές της επιτυχίας - Τίποτα δεν έρχεται τυχαία
«Θα κάνουμε ακόμα μεγάλες προσπάθειες κυρίως σε δημοτικό επίπεδο να ενισχύσουμε τις αθλητικές μας υποδομές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Τη σημασία της ενότητας και της ομαδικής δουλειάς εξήρε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «τίποτα δεν έρχεται τυχαία».
«Οι συνταγές της επιτυχίας είναι η ομαδική δουλειά, ο προπονητής που βάζει τους κανόνες και είναι δίκαιος στις επιλογές του και η αίσθηση της πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς.
Τίποτα δεν έρχεται τυχαία.
Αυτά τα δείξαμε και στην πανδημία.
Δείξαμε ότι δεν υπάρχουν στερεότυπα για την Ελλάδα και ότι μπορούμε να μπούμε σε τάξη και πειθαρχία.
Μπορούμε να εκπλήσσουμε τους εαυτούς μας ευχάριστα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας έναν συσχετισμό ανάμεσα στον άθλο της Πορτογαλίας και την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Ο πρωθυπουργός,  μιλώντας στην επετειακή εκπομπή «2004 Δευτερόλεπτα» με θέμα την ιστορική κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Εθνική Ελλάδος στο EURO 2004, συνομίλησε με τον Τάκη Φύσσα, με φόντο το Παναθηναϊκό Στάδιο, και  αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, τον λόγο για τον οποίο δεν βρέθηκε το 2004 στην Πορτογαλία, παρόλο που είχε εξασφαλίσει εισιτήριο.
«Λυπάμαι που δεν βρέθηκα στην Πορτογαλία.
Τότε ταξίδευε πολύς κόσμος από την Ελλάδα.
Είχα κλείσει κι εγώ εισιτήρια για να είμαι στον ημιτελικό.
Ήταν, όμως άρρωστη η μητέρα μου και έκατσα στην Ελλάδα τελικά, οπότε ήμουν από τους πολλούς που είδαν το ματς στην τηλεόραση και όχι από τους λίγους που είδαν από κοντά εκείνες τις εμβληματικές νίκες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το πιο σημαντικό μάθημα του αθλητισμού είναι πως σηκώνεσαι από την ήττα, όχι πως χαίρεσαι τη νίκη», αποκάλυψε ότι ο ίδιος προσπαθεί και όποτε μπορεί  παίζει σε ένα πρωτάθλημα στο σχολείο του με ομάδες αποφοίτων κάθε Σάββατο, λέγοντας μάλιστα ότι «παίζουμε 7-7 το οποίο είναι λίγο βάρβαρο, γιατί πολλές φορές παίζουμε με πολύ μικρότερους, αλλά έχω πει στον εαυτό μου ότι όσο αντέχουν τα πόδια μου και ποδόσφαιρο και λίγο μπάσκετ παίζω ακόμα.
Παρότι μου αρέσουν, γενικά προσπαθώ να αθλούμαι όσο μπορώ είτε πολύ νωρίς το πρωί είτε αργά το βράδυ, αλλά η ομορφιά του ομαδικού αθλήματος, της παρέας, αυτά που θα πεις πριν και μετά το ματς είτε παίζεις στο τοπ επίπεδο είτε παίζεις για την πλάκα σου 5-5, νομίζω ότι αυτή η μαγεία της συνύπαρξης, της καζούρας είναι κάτι που νομίζω ότι είναι μία από τις δυνάμεις του αθλητισμού, έτσι δεν είναι;
Είναι μία μεγάλη χαρά της ζωής.
Και εγώ χαίρομαι που και με την πανδημία, έστω και το απλό τρέξιμο ή το ποδήλατο, πολύς κόσμος το ανακάλυψε».
«Το δικό μου προσωπικό στοίχημα δεν είναι μόνο η στήριξη, η οργάνωση, μάλλον, του επαγγελματικού αθλητισμού, είναι πρωτίστως οι δυνατότητες, οι ευκαιρίες, η κουλτούρα κυρίως που θα εμφυσήσουμε στα νέα παιδιά και στους γονείς τους, γιατί οι γονείς είναι αυτοί που θα βάλουν πολλές φορές, που θα πάρουν ένα παιδί 6-7-8 χρονών από το χέρι να το πάνε σε ένα κολυμβητήριο, σε ένα αθλητικό σωματείο για να κάνουν τα πρώτα τους βήματα.
Και μετά βέβαια οι υποδομές για να μπορούμε να τα υποστηρίξουμε, ανθρώπινες υποδομές, προπονητές, υποστήριξη σωστή, αθλητικές υποδομές γενικές.
Δεν υστερούμε τόσο πολύ σε αυτό, αλλά θα κάνουμε ακόμα μεγάλες προσπάθειες κυρίως σε δημοτικό επίπεδο να ενισχύσουμε τις αθλητικές μας υποδομές.
Και αυτή είναι η καλύτερη παρακαταθήκη.
Και μετά βέβαια οι πολλοί επιτυχημένοι αθλητές οι οποίοι λένε τη δική τους προσωπική ιστορία.
Τίποτα δεν εμπνέει περισσότερο από έναν πρωταθλητή ο οποίος θα μιλήσει, όχι μόνο για την επιτυχία, αλλά για τις δυσκολίες, τι χρειάζεται για να φτάσεις σε αυτό το σημείο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας ότι «ξεκίνησα την πολιτική μου το ‘04, τον Μάρτιο του ‘04 ξεκίνησα την καριέρα μου και βρέθηκα τρεις μήνες μετά με πολύ δυνατές εμπειρίες.
Οπότε και για μένα το '04 ήταν μία ωραία χρόνια».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης