Κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Κανένας νέος θάνατος, στους 192 οι νεκροί

Κορωνοϊός: 25 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Κανένας νέος θάνατος, στους 192 οι νεκροί
Στους 11 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι
Άλλα 25 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε το Σάββατο 4/7/2020 ο ΕΟΔΥ ενώ δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.
Από τα 25 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν, τα 8 εντοπίστηκαν μετά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι σε 3.511 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.
Αναλυτικότερα, δηλώθηκαν: οκτώ κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, δύο εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ένα ακόμη εισαγόμενο κρούσμα που ελέγχθηκε και επέστρεψε στη χώρα προέλευσης, πέντε κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης , δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας, δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τρία στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
Από το σύνολο των 3.511 κρουσμάτων, 810 (23,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.933 (55,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Ένα ακόμη εικοσιτετράωρο δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (54,5% άνδρες).

bankingnews.gr

BREAKING NEWS