Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντικυβερνητική συγκέντρωση στη Ρώμη – Salvini: Εμείς θα κυβερνήσουμε την Ιταλία

Αντικυβερνητική συγκέντρωση στη Ρώμη – Salvini: Εμείς θα κυβερνήσουμε την Ιταλία
«Εμείς εκπροσωπούμε την ελευθερία, ενώ οι αντίπαλοί μας την αποτυχία και την γραφειοκρατία», δήλωσε ο επικεφαλής της Lega
Η ιταλική συντηρητική συμμαχία οργάνωσε το Σάββατο (4/7/2020) συγκέντρωση των μελών της στην Πλατεία του Λαού της Ρώμης με κύριο στόχο την αμφισβήτηση της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση του Giuseppe Conte.
Από την εξέδρα τον λόγο πήραν ο γραμματέας της Lega, Matteo Salvini, ο αντιπρόεδρος της «Forza Italia» Antonio Tajani και η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» Georgia Meloni.
Οι υποστηρικτές τους -μετά από τον συνωστισμό που δημιουργήθηκε σε προηγούμενες κινητοποιήσεις- κάθισαν σε καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί κυκλικά, κρατώντας τις προβλεπόμενες «αποστάσεις ασφαλείας».
«Στην πλατεία αυτή, υπάρχει η ομάδα που μπορεί να κυβερνήσει την Ιταλία τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Salvini.
«Εμείς εκπροσωπούμε την ελευθερία, ενώ οι αντίπαλοί μας την αποτυχία και την γραφειοκρατία», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο γραμματέας της Lega δήλωσε ότι «εμπιστεύεται με κλειστά μάτια τον Silvio Berlusconi» παρότι ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica, πραγματοποίησε «άνοιγμα» σε ενδεχόμενη στήριξη της κυβέρνησης Conte υπό τον όρο όμως ότι θα αποχωρήσουν από την πλειοψηφία τα Πέντε Αστέρια.
«Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που ήρθαν στην κινητοποίηση αυτή και δεν πήγαν στην θάλασσα. Να είναι βέβαιοι ότι κανείς δεν θα καταφέρει να μετατρέψει τις προστατευτικές μάσκες μας σε φίμωτρα», υπογράμμισε από την πλευρά της, η πρόεδρος των «Αδελφών της Ιταλίας», Georgia Meloni.
Ο Tajani, τέλος, αντιπρόεδρος της μπερλουσκονικής Forza Italia, δήλωσε ότι «η κεντροδεξιά παράταξη, σε αντίθεση με τους αντιπάλους της, κατάφερε να επιλέξει κοινούς υποψήφιους για τις τοπικές εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, διότι ξέρει να προχωρά στην αναγκαία σύνθεση ιδεών».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης