Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Οι Αμερικανοί είναι δυνατοί και περήφανοι

Trump: Οι Αμερικανοί είναι δυνατοί και περήφανοι
Στην  εκδήλωση εκτιμάται ότι συγκεντρώθηκαν  7.500 άνθρωποι
Για μια «εξαιρετική» Αμερική μίλησε στο Όρος Ράσμορ ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump.
O Trump μιλώντας αργά (τοπική ώρα) το βράδυ της Παρασκευής 3/7, δεν έκανε αναφορά στα ανησυχητικά στοιχεία για την Covid-19 στη χώρα του, αν και έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ , την παραμονή της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου, μίλησε σε σκληρό τόνο, υπό το βλέμμα τεσσάρων μακρινών προκατόχων του (George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt and Abraham Lincoln) και με το πλήθος που συγκεντρώθηκε ενόψει των προεδρικών εκλογών σε 4 μήνες, να φωνάζει συνθήματα όπως «τέσσερα ακόμα χρόνια».
Η εκδήλωση συγκέντρωσε σύμφωνα με εκτιμήσεις 7.500 ανθρώπους, στους οποίους είχαν διατεθεί μάσκες, αν και οι περισσότεροι δεν τις φορούσαν.
Ήδη, ο Trump έχει πραγματοποιήσει τρεις δημόσιες εκδηλώσεις που έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες υποστηρικτές του τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, παρά τις προειδοποιήσεις από αξιωματούχους της δημόσιας υγείας που καλούν τους Αμερικανούς να αποφύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις λόγω της πανδημίας και ενώ, επτά αμερικανικές πολιτείες κατέγραψαν αριθμό-ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού.
O Trump δήλωσε ότι «θα πούμε την αλήθεια όπως είναι, χωρίς να απολογούμαστε: Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι η πιο δίκαιη και η πιο εξαιρετική που έχει υπάρξει ποτέ στη Γη», ενώ καταδίκασε «μια εκστρατεία που έχει στόχο να εξαλείψει την Ιστορία μας, να δυσφημίσει τους ήρωές μας, να διαγράψει τις αξίες μας και να κάνει κατήχηση στα παιδιά μας».
Αλλά «οι Αμερικανοί είναι δυνατοί και περήφανοι», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Προειδοποίησε ότι οι διαδηλώσεις που γίνονται για τη φυλετική ανισότητα στην αμερικανική κοινωνία απειλούν τα θεμέλια του αμερικανικού πολιτικού συστήματος και δήλωσε χαρακτηριστικά «ας μην γελιόμαστε, αυτή η αριστερή πολιτιστική επανάσταση έχει σχεδιαστεί για να ανατρέψει την αμερικανική επανάσταση».
Ο Trump ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει έναν «Εθνικό Κήπο Αμερικανών Ηρώων», τον οποίο περιέγραψε ως ένα μεγάλο πάρκο όπου θα εκτίθενται αγάλματα των «σημαντικότερων Αμερικανών που έζησαν ποτέ».
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δεχθεί κριτική για την αντίδραση του απέναντι στις πανεθνικές διαδηλώσεις, τις οποίες πυροδότησε ο θάνατος του G. Floyd, ενός Αφροαμερικανού που πέθανε κατά τη βίαιη προσαγωγή του από αστυνομικούς στη Μινεάπολις.
Στις κινητοποιήσεις αυτές διαδηλωτές σε διάφορες πόλεις βανδάλισαν αγάλματα στρατηγών της Συνομοσπονδίας.
«Θυμωμένοι όχλοι προσπαθούν να γκρεμίσουν τα αγάλματα των Ιδρυτών μας και να καταστρέψουν τα πιο ιερά μας μνημεία και να εξαπολύσουν ένα κύμα βίαιων εγκλημάτων στις πόλεις μας», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης