Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ συζητούν με Ρωσία και άλλες κυβερνήσεις μια διευρυμένη σύνοδο της G7

Οι ΗΠΑ συζητούν με Ρωσία και άλλες κυβερνήσεις μια διευρυμένη σύνοδο της G7
Οι ΗΠΑ εξετάζουν με τη Ρωσία τις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης συμμετοχής της στην διευρυμένη σύνοδο κορυφής της G7
Οι ΗΠΑ εξετάζουν με τη Ρωσία τις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης συμμετοχής της στην διευρυμένη σύνοδο κορυφής της G7 με πρόταση του Αμερικανού προέδρου D. Trump, ενώ συζητούν επίσης έναν αποδεκτό για την ίδια ρόλο σ’ αυτή τη συνάντηση, δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ρωσία J. Salivan σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RBK.
"Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τις λεπτομέρειες και συζητούμε με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και κυβερνήσεις των άλλων χωρών που συμμετέχουν (στην G7), το ζήτημα της ύπαρξης ενός αποδεκτού ρόλου για τη Ρωσία σ’ αυτή τη σύνοδο κορυφής", δήλωσε ο Salivan.
Ο Salivan δήλωσε επίσης ότι ο Trump θα ήθελε να δει τον Ρώσο πρόεδρο V. Putin στη συνάντηση των ηγετών της G7, καθώς η Ρωσία εμπλέκεται σε όλα τα ζητήματα, τα οποία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής.
Στις 30 Μαΐου ο Trump είχε δηλώσει ότι μεταθέτει την σύνοδο κορυφής της G7 για τον Σεπτέμβριο και ότι σχεδιάζει να προσκαλέσει σ’ αυτή τη Ρωσία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και την Ινδία. Την 1η Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο Putin, ο Trump τον ενημέρωσε για την πρόθεση του να τον προσκαλέσει στην σύνοδο κορυφής. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών M. Zacharova, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Trump, είχε δηλώσει ότι η πρόταση "βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση", αλλά χωρίς τη συμμετοχή της Κίνας δεν θα υπάρξει οικουμενική εκπροσώπηση στην σύνοδο αυτή.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου D. Pescov είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα ήθελε να ενημερωθεί περισσότερο για την επικείμενη σύνοδο της G7 μέσω της διπλωματικής οδού, καθώς προς τα παρόν υπάρχουν πολλές ασάφειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης