Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τασούλας: Με κανονικές διαδικασίες η νομοθέτηση στην παρούσα βουλευτική περίοδο

tags :
Τασούλας: Με κανονικές διαδικασίες η νομοθέτηση στην παρούσα βουλευτική περίοδο
Τασούλας: Με κανονικές διαδικασίες η νομοθέτηση στην παρούσα βουλευτική περίοδο
Με κανονικές διαδικασίες έχει προχωρήσει στην παρούσα βουλευτική περίοδο το νομοθετικό έργο, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά προς τον πρωθυπουργό.
«Μόλις υπέγραψα το 82ο νομοσχέδιο αυτής της βουλευτικής περιόδου για την τροποποίηση της συμβάσεως με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που προχωρά σε αυτή την καταπληκτική ενίσχυση της δυναμικότητας σε ΜΕΘ στο δημόσιο και έχει ενδιαφέρον να δούμε ότι από τα 82 αυτά νομοσχέδια που ψηφίσαμε, μόνο 5 τελικά ήταν κατεπείγοντα.
Θυμάστε ότι ξεκινήσαμε με κατεπείγοντα -και υπήρχε στην αρχή μια ένταση επειδή ήταν κατεπείγοντα- αλλά από τα 82 τελικά τα 5 ήταν κατεπείγοντα», είπε ο κ. Τασούλας.
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Και οι ΠΝΠ, οι οποίες εκδόθηκαν από την κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη την κατεπείγουσα κατάσταση την οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε, ήρθαν προς κύρωση στο κοινοβούλιο, κατά μέσο όρο, μέσα σε 10 ημέρες από την υπογραφή τους, μην εξαντλώντας τα περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα, έτσι ώστε να υπάρξει κοινοβουλευτική νομοθετική νομιμοποίηση σε αυτό το έκτακτο νομοθετικό εργαλείο το οποίο αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε για λόγους που όλοι αντιλαμβάνεστε», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης