Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Σε ασφυξία ο Trump λόγω κορωνοϊού και George Floyd

Εκλογές ΗΠΑ: Σε ασφυξία ο Trump λόγω κορωνοϊού και George Floyd
O Αμερικανός πρόεδρος, αν και έλαβε δύο δώρα τα οποία θα τον βοηθούσαν να αυξήσει το πολιτικό του κεφάλαιο, τα σπατάλησε και τα δύο
Δυσκολεύει η επανεκλογή του Donald Trump στον προεδρικό θώκο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθώς τόσο η διαχείριση της πανδημικής κρίσης του κορωνοϊού όσο και η αντιμετώπιση της δολοφονίας του Αφροαμερικανού George Floyd, ο οποίος έπεσε θύμα τυφλής αστυνομικής βίας, μάλλον στέφθηκαν από πλήρη... αποτυχία.
Μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC και την εκπομπή «Street Signs Europe» την Παρασκευή, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο City University, Inderjeet Parmar, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, αν και έλαβε δύο δώρα τα οποία θα τον βοηθούσαν να αυξήσει το πολιτικό του κεφάλαιο, τα σπατάλησε και τα δύο.
«Η θανατηφόρα πανδημία, όπως αποδείχθηκε, ήταν μια ευκαιρία για αυτόν να ενώσει τη χώρα, να ξεπεράσει τον πολιτικό φανατισμό και να ενεργήσει αποτελεσματικά ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε μια περίοδο έκτακτης ανάγκης» δήλωσε ο Parmar, προσθέτοντας:
«Δεν το έκανε και έχει μεγάλο πρόβλημα εξαιτίας αυτού…
Ο Πρόεδρος Trump όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.
Νομίζω ότι στο τέλος θα πληρώσει ένα τρομερό τίμημα.
Και αυτή η τιμή πληρώνεται ήδη από μεγάλο αριθμό των Αμερικανών, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στην οικονομία».
Σε ό,τι αφορά την πανδημία, υπήρξαν περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως και 128.740 από τον ιό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Οι ΗΠΑ καταγράφουν τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων στον κόσμο.
Οι ταραχές που προκλήθηκαν από τη δολοφονία George Floyd επίσης δεν έτυχαν ουσιαστικής διαχείρισης από τον Trump, πρόσθεσε ο Parmar.
«Νομίζω ότι δεν έχει ηγετικά χαρακτηριστικά.
«Μιλά για τους ανθρώπους, αλλά δεν φαίνεται να γνωρίζει ότι τα συμφέροντα των ανθρώπων συμπίπτουν με την οικονομική τους ευημερία και τη σωματική και προσωπική τους ασφάλεια» κατέληξε ο Parmar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης