Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε χαμηλά 11 ετών υποχώρησαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, στις 185 συνολικά

ΗΠΑ: Σε χαμηλά 11 ετών υποχώρησαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, στις 185 συνολικά
Ο συνολικός αριθμός πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου στης ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2009
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έντεκα ετών υποχώρησαν οι ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας υπηρεσιών ενέργειας Baker Hughes, με την πτωστική τάση ωστόσο να καταγράφει επιβράδυνση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.
Ειδικότερα, οι ενέργές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στις 185 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουλίου, έναντι 188 την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009.
Παράλληλα, οι ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου διαμορφώθηκαν στις 76, έναντι 75 την περασμένη εβδομάδα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση κατά μία πλατφόρμα.
Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυτός διαμορφώθηκε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 263, έναντι 265 την προηγούμενη εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι οι πλατφόρμες έχουν μειωθεί κατά 700 ή 73% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ωστόσο η επιβράδυνση στο ρυθμό μείωσης υποδεικνύει ότι οι παραγωγοί πετρελαίου στις ΗΠΑ ενδέχεται να προετοιμάζονται για επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους.
Αν και οι τιμές τους πετρελαίου παραμένουν χαμηλότερες κατά 34% σε σχέση με τις αρχές του τρέχοντος έτους, η τιμή του αμερικανικού WTI έχει καταγράψει «άλμα» της τάξεως του +200% τις τελευταίες δέκα εβδομάδες, στα 40 δολ. ανά βαρέλι, καθώς η άρση των περιοριστικών μέτρων έχει οδηγήσει σε ανάκαμψη της ζήτησης.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι υψηλότερες τιμές στο πετρέλαιο θα ενθαρρύνουν τις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου να περιορίσουν την αναστολή λειτουργίας των πλατφορμών εξόρυξης και να αρχίσουν να προσθέτουν νέες πλατφόρμες εξόρυξης αργότερα εντός του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης