Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Να το ξεχάσει η Τουρκία εάν νομίζει ότι μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε νησί τουρκικής λίμνης

Δένδιας (ΥΠΕΞ): Να το ξεχάσει η Τουρκία εάν νομίζει ότι μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε νησί τουρκικής λίμνης
Αν πραγματοποιήσει τις έρευνες που έχει εξαγγείλει, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου είπε ο κ.Δένδιας
Αν η Τουρκία νομίζει ότι μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε νησί τουρκικής λίμνης, να το ξεχάσει υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στην πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε έρευνες νότια της Κρήτης.
«Η Τουρκία κωφεύει και συνεχίζει τις προκλήσεις.
Αν πραγματοποιηθούν οι έρευνες που έχει εξαγγείλει, θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου» υποστήριξε ο κ.Δένδιας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, Ν. Χριστοδουλίδη.
«Ελλάδα και Κύπρος παραμένουν προσηλωμένες στο διεθνές δίκαιο και στις αποφάσεις του ΟΗΕ» είπε ο κ.Δένδιας, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος ως μέλη της ΕΕ των οποίων τα κυριαρχικά δικαιώματα προσβάλλονται επανειλημμένως, έχουν θέσει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Η συζήτηση της 13ης Ιουλίου είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς η στάση της Τουρκίας προσβάλλει τις ευρωπαϊκές αρχές.
Ελπίζω ότι η Τουρκία θα δει ότι η ελπίδα της είναι όχι στην παραβατικότητα ή την πολιτική των κανονιοφόρων αλλά στο διεθνές δίκαιο και κοντά ή μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια»  υπογράμμισε ο κ.Δένδιας, ο οποίος υποστήριξε πως το Κυπριακό θέμα αποτελεί κορυφαίο εθνικό ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση.
Όπως είπε, επιδίωξη της Αθήνας για επανέναρξη των συνομιλιών και λύση του προβλήματος, χωρίς κατοχικά στρατεύματα και καθεστώς εγγυήσεων.
Από την πλευρά του ο Κύπριος ΥΠΕΞ, επεσήμανε ότι Ελλάδα και Κύπρος είχαν από καιρό επισημάνει ότι η πολιτική του κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία θα οδηγούσε σε πρωτοφανή κλιμάκωση της αναθεωρητικής, όπως είπε, συμπεριφοράς της. «Έχω την έντονη πεποίθηση ότι δεν είναι ώρα των μεγάλων δηλώσεων.
Απαιτείται συνέπεια και αποφασιστικότητα γιατί οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες» τόνισε ο κ.Χριστοδουλίδης, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση που θα γίνει στις 13 Ιουλίου στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για τις ευρωτουρκικές σχέσεις «δεν θα είναι το τέλος αλλά η απαρχή για τον καθορισμό της στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης