Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος (καθηγητής Λοιμωξιολογίας): Να μην υποτιμηθούν οι σπινθήρες κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα

Γώγος (καθηγητής Λοιμωξιολογίας): Να μην υποτιμηθούν οι σπινθήρες κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα
Καμπανάκι θα χτυπήσει εάν καταγράφονται 50 με 100 κρούσματα ημερησίως για τρεις με τέσσερις ημέρες είπε ο κ.Γώγος
Τη θέση ότι δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν οι «σπινθήρες» κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο πανεπιστήμιο Πατρών, Χ.Γώγος.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Γώγος είπε και με αφορμή τα κρούσματα κυρίως στην Ξάνθη, ότι η προσπάθεια που γίνεται από την Πολιτεία με την καραντίνα, θα αποδώσει.
«Καμπανάκι κινδύνου ως προς τα κρούσματα στη χώρα θα χτυπήσει γύρω στα 50-100 κρούσματα ημερησίως, ιδιαίτερα αν αυτό επαναληφθεί για 3-4 μέρες συνεχόμενα.
Αυτό, ανεξάρτητα από τα φαινόμενα συρροής κρουσμάτων σε μια περιοχή – όπως στον Εχίνο – όπου δεν είναι απίθανο ξαφνικά να δούμε τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται» υποστήριξε ο κ.Γώγος, ο οποίος χαρακτήρισε ικανοποιητικά τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ στους τουρίστες από το εξωτερικό.
Ο καθηγητής εκτίμησε ότι αναμένεται να υπάρχουν μεμονωμένα κρούσματα σε τουρίστες και τόνισε ότι το τεστ – σε ποσοστό πάνω από 90% – μπορεί να ανιχνεύσει και τα χαμηλά ιϊκά φορτία, επομένως δεν θα υπάρχει πρόβλημα ανίχνευσης ακόμη και των ασυμπτωματικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης