Στις 6/12 οι βουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα

Στις 6/12 οι βουλευτικές εκλογές στη Βενεζουέλα
Οι εκλογές για την ανανέωση του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, του μοναδικού θεσμού της χώρας που ελέγχεται σήμερα 2/7 από την αντιπολίτευση, θα διεξαχθούν στις 6 Δεκεμβρίου,
Οι εκλογές για την ανανέωση του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, του μοναδικού θεσμού της χώρας που ελέγχεται σήμερα 2/7 από την αντιπολίτευση, θα διεξαχθούν στις 6 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE), μια ψηφοφορία που η αντιπολίτευση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρει.
«Ανακοινώνουμε την 6η Δεκεμβρίου 2020 για την εκλογική διαδικασία (για) την Εθνοσυνέλευση της περιόδου 2021-2026», δήλωσε η επικεφαλής του CNE I.Alfonso σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Η αντιπολίτευση ελέγχει την Εθνοσυνέλευση από το 2016 και ο σημερινός επικεφαλής του Σώματος, J. Guaido, αναγνωρίζεται από δεκάδες χώρες ως ο νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας, μετά την αμφισβητούμενη επανεκλογή του προέδρου Maduro το 2018.
Τα κύρια κόμματα της αντιπολίευσης έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα μποϊκοτάρουν αυτές τις βουλευτικές εκλογές, καθώς δεν αναγνωρίζουν τις αποφάσεις του πρόσφατα διορισμένου CNE με την αιτιολογία ότι ορίστηκε παράνομα από το Ανώτατο Δικαστήριο που ευθυγραμμίζεται με την κυβέρνηση.
«Οι Βενεζουελάνοι δεν θα συμμετάσχουν σε μια φάρσα, όπως δεν το κάναμε τον Μάιο του 2018», έγραψε ο Guaido στο Twitter, αναφερόμενος στην επανεκλογή του Maduro που μποϊκόταρε η αντιπολίτευση. «Επιλέγουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και σε δημοκρατία».
Η απώλεια ελέγχου της Εθνοσυνέλευσης θα περιπλέξει τη θέση του Guaido.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS