Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων ανακοινώνει ο πρωθυπουργός

Νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων ανακοινώνει ο πρωθυπουργός
Από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτακης θα ανακοινώσει νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων
Από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτακης αξιοποιώντας την ερώτηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώτης Γεννήματα, για την οικονομία και την εργασία στην «Ώρα του πρωθυπουργού», θα ανακοινώσει νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με όσα είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας οι πρωτοβουλίες μεταξύ άλλων, θα αφορούν το Πρόγραμμα «Συνεργασία», τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου.
Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Πέτσας είπε ότι η τοποθετήση του πρωθυπουργού θα είναι «ευρύτερης έκτασης και δεν θα αφορά μόνο τον τουρισμό».
«Είμαστε εδώ για να επικαιροποιούμε το σχέδιο των παρεμβάσεων. Προσπαθούμε να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και της εργασίας και να τον στηρίξουμε.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ρευστότητα που μπορεί να αντιμετωπίσει χαμηλότερες πτήσεις της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας.
Σε κάθε περίπτωση, θα είναι μια ευρύτερη παρέμβαση καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αδράξει την ευκαιρία με την ερώτηση που του έχει απευθύνει η Φώφη Γεννήματα για να κάνει μια ευρύτερη τοποθέτηση για τα ζητήματα της οικονομίας μεταξύ των οποίων θα είναι η γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου αλλά και μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που είναι ένα ζήτημα το οποίο υπερβαίνει σίγουρα την παρούσα κρίση και έχει να κάνει με την προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει ότι παρά ταύτα τηρεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις καθώς πλησιάζει και η επέτειος από την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία από την εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου 2019.
Τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση αγγίζουν τα 24 δις. ευρώ.
Ωστόσο, πριν λίγες μέρες μιλώντας στη συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει ότι η διαδικασία είναι δυναμική, τα μέτρα λαμβάνονται σταδιακά και υπάρχουν ακόμα εφεδρείες, στην περίπτωση που χρειαστεί.
Την ίδια ώρα, υλοποιούνται μέτρα στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων.
Πέρα από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση του μηχανισμού της επιστρεπτέας προκαταβολής και ανάλογα με τη ζήτηση θα αξιολογηθεί η περαιτέρω ενίσχυση του μέτρου ενώ υπάρχουν και τα εγγυημένα κατά 80% δάνεια του Ταμείου Εγγυοδοσίας.
Στο μεταξύ, έχει διαμορφωθεί κι ένα συνολικό πλαίσιο για τη στήριξη του τομέα των αερομεταφορών και των υπηρεσιών εδάφους ενώ ξεκίνησε να εφαρμόζεται η μείωση του ΦΠΑ στο 13%, σε είδη εστίασης και στις μεταφορές.
Επίσης, τριπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός του κοινωνικού τουρισμού από δέκα σε τριάντα εκατομμύρια ευρώ και το πρόγραμμα διευρύνθηκε προκειμένου να καλύψει 300.000 δικαιούχους αυτή τη χρονιά.
Επιπροσθέτως, αρχίζει και το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» με ακόμη τριάντα εκατομμύρια ευρώ, για να προσφερθούν σε περίπου 250.000 οικονομικά αδύναμους πολίτες ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις σε όλη τη χώρα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο και στην τόνωση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης