Τελευταία Νέα
Διεθνή

DoubleLine Capital: Παραδοξότητα η ανάκαμψη τύπου V, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών Trump θα βλάψει το χρηματιστήριο

DoubleLine Capital: Παραδοξότητα η ανάκαμψη τύπου V, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών Trump θα βλάψει το χρηματιστήριο
Ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς των ομολόγων» Jeff Gundlach μίλησε, μεταξύ άλλων, για την πανδημική κρίση, τις οικονομικές και ψυχολογικές επιπτώσεις του κορωνοϊού και τις εκλογές
Οι εκτιμήσεις για ανάκαμψη τύπου V αποτελούν παράδοξο, ενώ η κατάργηση των φοροαπαλλαγών Trump θα βλάψει το χρηματιστήριο, ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε o επικεφαλής της DoubleLine Capital, Jeff Gundlach.
Ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς των ομολόγων» μίλησε, μεταξύ άλλων, για την πανδημική κρίση, τις οικονομικές και ψυχολογικές επιπτώσεις του κορωνοϊού και τις εκλογές.
Το αφεντικό της DoubleLine Capital αμφισβήτησε την πιθανότητα οικονομικής ανάκαμψης σε σχήμα V, υπογράμμισε τη δυσκολία της επένδυσης όταν η Federal Reserve στηρίζει τις τιμές των αξιών, ενώ πρότεινε να υπάρξει ένας άλλος γύρος απολύσεων.
Ο Gundlach προειδοποίησε τους Δημοκρατικούς ότι η κατάργηση των φορολογικών περικοπών του Trump θα μπορούσε να επηρεάσει τις τιμές των μετοχών.
Ειδικότερα, για την πανδημία ο μεγαλοεπενδυτής είπε πως «αυτό που βιώσαμε στα τέλη Μαρτίου ήταν πολύ χειρότερο από την χειρότερη μέρα του Μαρτίου του 2009.
Στην πραγματικότητα, απλώς δεν μπορούσε κανείς να πουλήσεις περιουσιακά στοιχεία.
Όλοι ήταν εγκλωβισμένοι».
Σε ό,τι αφορά τη Fed, θεωρεί πως έχει στηρίξει την οικονομία.
«Ψεκάζουν χρήματα παντού» συμπλήρωσε.
«Είναι ένα πολύ μεγάλο ερώτημα το πώς μπορεί θα διαχειριστεί η πολιτεία την κατάργηση των μεταβιβαστικών πληρωμών σε Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια» είπε αναφερόμενος στην ανεργία.
Για την οικονομική ανάκαμψη, υποστήριξε ότι δεν θα είναι σε σχήμα V.
«Είναι πολύ αισιόδοξη εκτίμηση αυτή και δεν είναι εύλογη.
Συνεπάγεται ότι μπορεί κανείς να πάρει το 20% του εργατικού δυναμικού, να τους δώσεις επιδόματα ανεργίας, να μην παράγουν τίποτα και όλα αυτά να γίνουν χωρίς να συμβεί τίποτε.
Είναι παράδοξο»
Είναι απίθανο να επιστρέψουμε στο peak της οικονομικής μας ανάπτυξης ακόμη και το 2021».
Αναφορικά με τις επενδύσεις, ο Gundlach είπε:
«Ο μοναδικός τρόπος για να πετύχεις ως επενδυτής είναι να αφιερώσεις πολύ χρόνο και ενέργεια, στους τομείς που δεν υποστηρίζει η Fed.
Είναι το παράδοξο της επένδυσης.
Στους ανθρώπους δεν αρέσει να αγοράζουν χαμηλά, τους αρέσει να αγοράζουν ψηλά, όταν ο ήλιος λάμπει και ο ουρανός είναι μπλε.
Όμως, αυτό είναι ένα παθητικό στυλ επενδύσεων και είναι σχεδόν καταδικασμένο να αποτύχει στο περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε».
Για τους μικρομετόχους και όσους προβαίνουν σε online συναλλαγές, ο Gundlach ανέφερε:
«Το χρηματιστήριο δεν είναι καζίνο.
Νομίζω ότι είναι αρκετά επικίνδυνο το φαινόμενο».
Στο ζήτημα των προεδρικών εκλογών, ο μεγαλοεπενδυτής σημείωσε:
«Ο Joe Biden και οι Δημοκρατικοί θέλουν να αυξήσουν τους εταιρικούς φόρους.
Δεδομένου ότι τα κέρδη δεν ανεβαίνουν καθόλου, πρόκειται για αναίρεση των φοροαπαλλαγών του Trump, που ανύψωσαν το χρηματιστήριο.
Αυτό είναι θα είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης