Καναδάς: Συνελήφθη ένας ένοπλος κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού Justin Trudeau

Καναδάς: Συνελήφθη ένας ένοπλος κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού Justin Trudeau
Καναδάς: Συνελήφθη ένας ένοπλος κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού
Η καναδική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 2/7 έναν ένοπλο ο οποίος κατάφερε να διεισδύσει στον χώρο όπου βρίσκεται η κατοικία του Καναδού πρωθυπουργού Justin Trudeau, ο οποίος ωστόσο δεν βρισκόταν εκεί την ώρα του περιστατικού.
Ο Justin Trudeau και η οικογένειά του ζουν σε ένα μεγάλο σπίτι μέσα στο κτήμα του Ρίντο Χολ, της κατοικίας της γενικής κυβερνήτριας Τζούλι Παγιέτ, η οποία είναι η επίσημη εκπρόσωπος της βασίλισσας Ελισάβετ στον Καναδά.
Το Ρίντο Χολ βρίσκεται μέσα σε μια δασωμένη έκταση περίπου μισού τετραγωνικού χιλιομέτρου, στην Οτάβα.
"Περίπου στις 6.40 το πρωί (τοπική ώρα) ένας ένοπλος άνδρας κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο ο πρωθυπουργός και η γενική κυβερνήτρια δεν βρίσκονταν εκεί τη στιγμή του συμβάντος", ανέφερε μέσω του Twitter η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία.
Ο ύποπτος συνελήφθη χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.
Ένας εκπρόσωπος του Justin Trudeau επιβεβαίωσε ότι ο 48χρονος πρωθυπουργός δεν ήταν στην επίσημη κατοικία του.
Ο Justin Trudeau, που είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά, διαθέτει και μια θερινή κατοικία που απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Οτάβας.
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου από το 1865 έχουν δολοφονηθεί τέσσερις πρόεδροι, στον Καναδά δεν έχει σημειωθεί σχεδόν κανένα σοβαρό επεισόδιο πολιτικής βίας. Μία εξαίρεση ήταν η απαγωγή και η δολοφονία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Κεμπέκ, το 1970, από μια ριζοσπαστική οργάνωση που διεκδικούσε την ανεξαρτησία της επαρχίας αυτής.
Πέρσι τον Οκτώβριο, σε μια προεκλογική συγκέντρωση, ο Justin Trudeau φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο επειδή οι αρχές εκτίμησαν ότι υπήρχε μια "απειλή" για την ασφάλειά του.www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS