Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη για τον χρυσό εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,2% και τα 1.784 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ήπια κέρδη για τον χρυσό εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,2% και τα 1.784 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται σε ανοδική τροχιά
Ήπια κέρδη κατέγραψε σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου ο χρυσός, εν μέσω ανησυχιών τόσο για τις εντάσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, όσο και για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως.
Ειδικότερα, η τιμή για τον χρυσό παραδόσεως Αυγούστου 2020 καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,2% στα 1.784 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,10% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,57 γεν, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,11%, στις 97,267 μονάδες.
Οι υπομονετικοί επενδυτές μπορεί να επωφεληθούν από την επερχόμενη άνοδο του χρυσού, υποστηρίζουν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας Saxo Bank.
Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους οι αναλυτές εκτιμούν ότι το β’ εξάμηνο του 2020 ο χρυσός θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά.
Μάλιστα προβλέπουν επίπεδα ρεκόρ για το πολύτιμο μέταλλο τα επόμενα χρόνια.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως το λεγόμενο «ασφαλές καταφύγιο» άγγιξε την Τετάρτη 1 Ιουλίου τα 1.807 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας το υψηλότερο ενδοσυνεδριακά από τον Σεπτέμβριο του 2011, οπότε διαπραγματεύτηκε στα 1.819 δολάρια ανά ουγγιά.
Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως ανέρχονται πλέον σε 10,8 εκατομμύρια, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να προειδοποιεί ότι είναι πιθανό η κατάσταση γύρω από την πανδημία να επιδεινωθεί.
Στο μεταξύ, η ένταση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, γύρω από το ζήτημα του Χονγκ Κονγκ είναι ξανά στο προσκήνιο, εφόσον η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις στην Κίνα λόγω του νόμου περί εθνικής ασφάλειας που πέρασε για το Χονγκ Κονγκ.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δε θα διστάσει να «απαντήσει».
Επιπλέον, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες τερματίζουν τις εξαγωγές του αμυντικού εξοπλισμού και των ευαίσθητων τεχνολογιών διπλής χρήσης προς το Χονγκ Κονγκ», διευκρινίζοντας πως «εάν το Πεκίνο φέρεται πλέον στο Χονγκ Κονγκ ως μία χώρα και ένα σύστημα αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς».
Το ασήμι Σεπτεμβρίου κέρδισε 5 σεντς ή 0,8%, κλείνοντας στα 18,365 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κέρδισε περί το 1%.
Ο χαλκός Σεπτεμβρίου κέρδισε 0,5%, κλείνοντας στα 2,748 δολ. η λίβρα, η πλατίνα Οκτωβρίου σημείωσε ελαφρά πτώση 0,07% στα 833,80 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου "έχασε" 0,1%, κλείνοντας στα 1.928 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης