Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, έφτασε στις 97,31 μονάδες

Ανοδικά κινείται ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, έφτασε στις 97,31 μονάδες
Το δολάριο ΗΠΑ, το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο, ενισχύεται έναντι του ευρώ
Άνοδο σημειώνει το δολάριο την Πέμπτη 2 Ιουλίου, στις 97,31 μονάδες, καθώς, λόγω της έξαρσης του κρουσμάτων κορωνοϊού, οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια.
Νωρίτερα, ενδοσυνεδριακά, το δολάριο σημείωνε πτώση, καθώς, εν μέσω των θετικών ανακοινώσεων για τις θέσεις εργασίας, η όρεξη για ανάληψη ρίσκου αυξήθηκε.
Σε ό,τι αφορά την έκρηξη της πανδημικής κρίσης, η Φλόριντα ανέφερε περισσότερα από 10.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού την Πέμπτη, τη μεγαλύτερη αύξηση σε ημερήσια βάση στην πολιτεία από την έναρξη της πανδημίας.
«Η απόδοση του δολαρίου θα εξαρτηθεί από την απάντηση των ΗΠΑ στον COVID-19» δήλωσε ο Juan Perez, αναλυτής νομισμάτων στην Tempus Inc. στην Ουάσιγκτον.
Παρά την άνοδο της Πέμπτης, το δολάριο θα παρουσιάσει απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα έναντι ενός καλαθιού σημαντικών νομισμάτων.
«Όλα φαίνονται να πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση.
Αυτήν τη στιγμή, οι προσδοκίες είναι αρκετά υψηλές, ότι η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει» δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος στρατηγικός της αγοράς στο OANDA στη Νέα Υόρκη.
Ειδικότερα, ο δείκτης δολαρίου αυξήθηκε 0,2%, στις 97,31 μονάδες, καθώς το ευρώ υποχώρησε 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,1226 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης