Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Κάρυστο και Κνωσό

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Κάρυστο και Κνωσό
Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Κάρυστο και Κνωσό
Οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι είναι αυτοί που προβληματίζουν τους πυροσβέστες, που επιχειρούν στη Κάρυστο, την ώρα που οι φλόγες κινούνται με μεγάλες ταχύτητες σε χαμηλή βλάστηση.
Στην περιοχή ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις και αυτή την ώρα επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, έχουν μεταφερθεί 2 ομάδες πεζοπόρων, ενώ παίρνουν μέρος στη κατάσβεση της φωτιάς δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάση Καρακάντζα που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ «είναι μια δύσκολη στιγμή, καθώς η χαμηλή βλάστηση φτάνει ακόμη και μέσα στις αυλές των χωριών. Ήδη στην περιοχή μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από τους δήμους και την περιφέρεια για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση.
Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά όχι μόνο είναι ανεξέλεγκτη, αλλά και επικίνδυνη για την πορεία που θα πάρει.
Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες», τόνισε ο κ. Καρακάντζας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «προληπτικά να υπάρξει και εκκένωση κάποιων οικισμών αν δεν ανακοπεί η πορεία της φωτιάς».
Εξάλλου με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, αναχωρεί για την Κάρυστο Ευβοίας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Πυρκαγιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στην Κνωσό

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε, περίπου στις 2.00 το μεσημέρι, κοντά σε κατοικημένη περιοχή στην Κνωσό, στη θέση Βλυχιάς.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβέστες με οχήματα της υπηρεσίας, που δίνουν μέχρι αυτή την ώρα μάχη με τις φλόγες.

Πυρκαγιά σε οικόπεδο στο Χαλάνδρι

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.Μία ακόμη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι, αυτή τη φορά σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη, στο Χαλάνδρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης