Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Γιατί η υπομονή μπορεί να αποδειχθεί… χρυσός για τους επενδυτές

tags :
Saxo Bank: Γιατί η υπομονή μπορεί να αποδειχθεί… χρυσός για τους επενδυτές
Οι υπομονετικοί επενδυτές μπορεί να επωφεληθούν από το χρυσό, υποστηρίζουν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας Saxo Bank
Οι υπομονετικοί επενδυτές μπορεί να επωφεληθούν από την επερχόμενη άνοδο του χρυσού, υποστηρίζουν οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας Saxo Bank.
Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους οι αναλυτές εκτιμούν ότι το β’ εξάμηνο του 2020 ο χρυσός θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά.
Μάλιστα προβλέπουν επίπεδα ρεκόρ για το πολύτιμο μέταλλο τα επόμενα χρόνια.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως το λεγόμενο «ασφαλές καταφύγιο» άγγιξε την Τετάρτη 1 Ιουλίου τα 1.807 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας το υψηλότερο ενδοσυνεδριακά από τον Σεπτέμβριο του 2011, οπότε διαπραγματεύτηκε στα 1.819 δολάρια ανά ουγγιά.
Η επί εννέα χρόνια άνοδος για τον χρυσό ήρθε ύστερα από τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα δοκιμών εμβολίων, η οποία ενίσχυσε τις ελπίδες για ταχύτερη από το αναμενόμενο οικονομική ανάκαμψη.
Η Saxo Bank ανέφερε σε σημείωμα την Πέμπτη 2 Ιουλίου ότι ο χρυσός πλέον έχει εδραιωθεί στη ζώνη των 1.700 δολαρίων ανά ουγγιά, ενώ έκανε μια «βόλτα με roller coaster» τον Απρίλιο, όταν τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημικής κρίσης έφτασαν στο αποκορύφωμά τους.
Παρ 'όλα αυτά, το κίτρινο μέταλλο παραμένει το μοναδικό εμπόρευμα-κλειδί που έχει σημειώσει θετική απόδοση το 2020.
Η ικανότητα του χρυσού να ανταμείβει τους υπομονετικούς επενδυτές πιθανό να δώσει σημαντικά αποτελέσματα το γ’ τρίμηνο.
Όπως σημειώνει η Saxo Bank, υπάρχουν πολλοί λόγοι που ενισχύουν την προοπτική ότι ο χρυσό ο χρυσός θα φτάσει τουλάχιστον 1.800 $ ανά ουγγιά και πάλι φέτος, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται νέο ρεκόρ.
Η Saxo Bank υποστηρίζει ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα ακολουθήσει ένα… χρυσό ράλι.
Οι λόγοι;
Η «πολιτική ανάγκη» για υψηλότερο πληθωρισμό, η αυξανόμενη εξοικονόμηση πόρων παγκοσμίως και οι γεωπολιτικές εντάσεις πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.
Η εκτίμηση για τον χρυσό έρχεται λίγο αφότου οι αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν ότι περιμένουν οι τιμές του κίτρινου μετάλλου πρόκειται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο το 2020, επικαλούμενοι την ανησυχία που υπάρχει για την υποβάθμιση και την αποδυνάμωση του δολαρίου.
Σε ένα ερευνητικό σημείωμα που δημοσιεύθηκε στις 19 Ιουνίου, η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων εκτιμά ότι οι προβλέψεις για τις τιμές χρυσού σε τρίμηνη, εξάμηνη και δωδεκάμηνη βάση θα φτάσει τα 1.800 δολ., 1.900 δολ. και 2.000 δολ. ανά ουγγιά, αντίστοιχα.
Ωστόσο, οι αναλυτές της RBC Capital Markets είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την προοπτική ενός συνεχιζόμενου ράλι στις τιμές του χρυσού τους επόμενους μήνες.
«Προς το παρόν, κατά την άποψή μας, η βιώσιμη ισχύς του πολύτιμου μετάλλου κυμαίνεται στα 1.600 δολάρια και 1.700 δολάρια ανά ουγγιά» αναφέρουν οι αναλυτές της RBC Capital Markets.
«Είναι σαφές ότι ο κίνδυνος τιμών για την αγορά χρυσού αυξάνεται.
Ωστόσο, αυτό που δεν έχει αλλάξει, κατά την άποψή μας, είναι ότι το σχήμα που παίρνει η ανάκαμψη είναι ο παράγοντας ταλάντευσης των σεναρίων για τις τιμές του χρυσού» συμπλήρωσαν.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης