Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Cavusoglu «απαιτεί» από τη Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη - Ψευδείς οι κατηγορίες

Ο Cavusoglu «απαιτεί» από τη Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη - Ψευδείς οι κατηγορίες
«Περιμένουμε από την Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη, να ζητήσει συγγνώμη άνευ όρων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu που επισκέπτεται το Βερολίνο
Η Τουρκία «απαιτεί» από την Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη για την διασπορά «ψευδών πληροφοριών» σχετικά με το ναυτικό περιστατικό στην ανατολική Μεσόγειο.
«Περιμένουμε από την Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη, να ζητήσει συγγνώμη άνευ όρων», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu που επισκέπτεται το Βερολίνο.
«Δεν είναι αποδεκτό η Γαλλία να προχωρεί σε ψευδείς δηλώσεις και να ενεργεί κατά της Τουρκίας», είπε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στις κατηγορίες που διατύπωσε το Παρίσι κατά της Αγκυρας ότι μία από τις γαλλικές φρεγάτες στην ανατολική Μεσόγειο έγινε στόχος επιθετικών ενεργειών εκ μέρους τουρκικών πολεμικών πλοίων κατά την διάρκεια ελέγχου πλοίων στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι το Παρίσι έχει ενημερώσει το ΝΑΤΟ πως αναστέλλει τη συμμετοχή του σε ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο.
Η απόφαση οφείλεται στο γεγονός ότι η έρευνα για ένα περιστατικό μεταξύ γαλλικών και τουρκικών πολεμικών πλοίων, δεν συμπίπτει με τους ισχυρισμούς του Παρισιού, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τουρκία: Η Γαλλία κάνει τα στραβά μάτια στην παραβίαση του εμπάργκο όπλων

Την ίδια ώρα, η Τουρκία καταγγέλλει ότι η Γαλλία κάνει τα στραβά μάτια στην παραβίαση του εμπάργκο όπλων.
Η πολιτική της Γαλλίας για τη Λιβύη είναι "προκατειλημμένη", καθώς κάνει τα στραβά μάτια σε παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο προς όφελος του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, του στρατάρχη Halifa Haftar, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Παρίσι.
"Το εμπάργκο παραβιάζεται καθημερινά από τα αιγυπτιακά σύνορα (...) και κάθε μέρα υπάρχουν πτήσεις από τα ΗΑΕ στην Λιβύη. Γιατί δεν γίνονται ερωτήσεις", δήλωσε σε ακροαματική διαδικασία ενώπιον Γάλλων γερουσιαστών.
"Πιστεύουμε ότι λειτουργούν επιλεκτικά, κάτι το οποίο ενισχύει την υποστήριξη του κ. Haftar στα ανατολικά", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης