Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η INTERAMERICAN για την Πολιτιστική Κληρονομιά, με το «ΔΙΑΖΩΜΑ»

tags :
Η INTERAMERICAN για την Πολιτιστική Κληρονομιά, με το «ΔΙΑΖΩΜΑ»
Στο πλαίσιο της δημιουργικής σχέσης της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ», η INTERAMERICAN έχει χρηματοδοτήσει τη «Μελέτη διαμόρφωσης και ανάπλασης διαδρομών περιήγησης στο φυσικό περιβάλλον του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και του περιβάλλοντος χώρου του»
Η INTERAMERICAN ανανέωσε και για το 2020 τη σύνδεσή της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ως εταιρικό μέλος, που έχει ξεκινήσει το 2013. Η εταιρεία συνδράμει στα λειτουργικά έξοδα και συνεργεί σε δράσεις του σωματείου.
Στο σχέδιο Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής» που η INTERAMERICAN υλοποιεί από το 2003, ο Πολιτισμός κατέχει σημαντικό μερίδιο δράσεων, με την εταιρεία να αναλαμβάνει τακτικά πρωτοβουλίες και να συμμετέχει σε κινήσεις για την υποστήριξη των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Σε ευρύτερο πλαίσιο, η INTERAMERICAN έχει πάρει θέση με δεσμεύσεις στην Ελλάδα και διεθνώς, για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σύμφωνα μα τα στοιχεία μελέτης (Ernst & Young, 2019) για το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμά της, ο οργανισμός συνεισφέρει πάνω από 350 εκατ. ευρώ ετησίως στο Α.Ε.Π. και υποστηρίζει άμεσα και έμμεσα σχεδόν 5.000 θέσεις εργασίας. Η INTERAMERICAN έχει υιοθετήσει και ενσωματώσει στη στρατηγική της και στις πρακτικές υπευθυνότητας τους Παγκόσμιους Στόχους του Ο.Η.Ε. (Sustainable Development Goals) και αποτελεί συμμέτοχο σημαντικών διεθνών και τοπικών θεσμικών πρωτοβουλιών για την κοινωνία και το περιβάλλον. Ο οργανισμός είναι μέλος της Περιβαλλοντικής Διακήρυξης (United Nations Environment Program Finance Initiative - UNEPFI) και του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact Network Hellas), ενώ συμμετέχει στις ενέργειες της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και σε άλλες πρωτοβουλίες μεγάλης επίδρασης, όπως πρόσφατα στο «A new deal for Europe».
Στο πλαίσιο της δημιουργικής σχέσης της με το «ΔΙΑΖΩΜΑ», η INTERAMERICAN έχει χρηματοδοτήσει τη «Μελέτη διαμόρφωσης και ανάπλασης διαδρομών περιήγησης στο φυσικό περιβάλλον του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και του περιβάλλοντος χώρου του». Πρωτοβουλία, η οποία για την εταιρεία έχει αναγνωριστεί εντός της επιχειρηματικής κοινότητας με βραβεύσεις. Το έργο του αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού πάρκου της Επιδαύρου έχει ως στόχο την ανάδειξη της αυθεντικής εικόνας του μνημειακού συγκροτήματος του Ασκληπιείου της Επιδαύρου και την προσφορά στους επισκέπτες μιας μοναδικής εμπειρίας: να γνωρίσουν τί ήταν και πώς λειτουργούσε το Ασκληπιείο κατά την αρχαιότητα. Βασικός σκοπός της μελέτης είναι η αποκατάσταση του ευρύτερου χώρου που περιβάλλει το μνημειακό συγκρότημα, έτσι ώστε να αναδειχθεί η αυθεντική υπόστασή του και να δημιουργηθεί ένας χώρος με αρχαιογνωστικό περιεχόμενο, σε ισορροπία με τη βίωση του φυσικού περιβάλλοντος σε όλες τις κλίμακες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης