Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Οι 3 λόγοι για να είναι θετικοί οι επενδυτές στις αγορές - Έρχονται θετικές εκπλήξεις

tags :
BofA: Οι 3 λόγοι για να είναι θετικοί οι επενδυτές στις αγορές - Έρχονται θετικές εκπλήξεις
Οι επενδυτές αναμένουν να δουν τρομακτικά νούμερα συνολικά,  αλλά τα καλύτερα από το αναμενόμενο οικονομικά δεδομένα θα αποτυπωθούν και στα εταιρικά κέρδη
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν ανακτήσει τις περισσότερες από τις απώλειες που υπέστησαν κατά τις πιο σκοτεινές ημέρες της πανδημίας του Covid-19.
Η οικονομία έχει ανακάμψει επίσης, αν και αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων θα μπορούσε να σταματήσει αυτήν την ακόμη εύθραυστη ανάκαμψη.
Όμως σε αυτό το πλαίσιο, οι αναλυτές της Bank of America εκτίμησαν ότι υπάρχουν τρεις λόγοι για τους επενδυτές να είναι πιο αισιόδοξοι για τους επόμενους μήνες.
«Πρώτον, οι ΗΠΑ εντοπίζουν πολλά νέα κρούσματα Covid-19, οι οποίες μειώνουν την πιθανότητα / σοβαρότητα οποιουδήποτε δεύτερου κύματος λοιμώξεων», αναφέρει η BofA.
«Δεύτερον, ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών δείχνει ότι βρισκόμαστε ακόμη στη φάση όπου η συναίνεση υποτιμά την ανάκαμψη των δεδομένων.
Τρίτον ο κύκλος αναφοράς εταιρικών κερδών το δεύτερο τρίμηνο του 2020 θα αντικατοπτρίζει αυτό - φρικτά δεδομένα, αλλά καλύτερα από το φόβο που υπήρξε νωρίτερα.
Φυσικά ανάλογα με τη βιομηχανία και τον κλάδο".
Σε αυτό το πλαίσιο, οι αναλυτές της BofA, αυτοί οι τρεις λόγοι είναι πραγματικά μόνο δύο - δοκιμές και προσδοκίες.
Από την πλευρά των δοκιμών, η BofA σημειώνει ότι το ευρέως αναφερόμενο μοντέλο IHME - το οποίο βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Λευκό Οίκο - υποδηλώνει ότι τώρα εντοπίζεται περίπου το 40% των πιθανών λοιμώξεων στις ΗΠΑ με τεστ.
Image
Στην κορύφωση του Απριλίου, πιθανότατα είχε καταγραφεί λιγότερο από το 10% του πραγματικού αριθμού των λοιμώξεων.
Η υπόθεση, λοιπόν, είναι ότι ενώ η τρέχουσα αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι καλή, πιθανότατα έχουμε μια αξιοπρεπή αντιμετώπιση σχετικά με την έκταση της επιδημίας που βιώνουμε αυτήν τη στιγμή.
Έτσι, αυτό το δεδομένο εξακολουθεί να είναι μια πιθανή πηγή ανοδικών εκπλήξεων στην οικονομία.
Οι δοκιμές μας έδωσαν τη δυνατότητα να εντοπιστούν περισσότερες από τις υποτιθέμενες θετικές περιπτώσεις Covid-19, ένα σημάδι για τους αναλυτές της Bank of America ότι εν μέσω αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων υπάρχει ακόμα καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας τώρα από ό,τι κατά την άνοιξη.
Ένα θετικό σημάδι για την οικονομία και τον εταιρικό κόσμο τους επόμενους μήνες, αναφέρουν.
Οι δύο τελευταίοι πυλώνες του σεναρίου της BofA για αύξηση είναι σε μεγάλο βαθμό συνέχιση αυτού που στήριξε το ράλι που έχουμε δει στις αγορές τους τελευταίους τρεις μήνες.
«Ο δείκτης οικονομικής έκπληξης της Citi, ο οποίος ήταν σε χαμηλά ρεκόρ μέχρι τις 30 Απριλίου, είναι τώρα μακράν ο υψηλότερος», γράφει η BofA.
"Φυσικά αυτό θα έπρεπε να τελειώσει κάποια στιγμή - αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει".
Ο δείκτης της Citi μετρά κατά πόσον τα οικονομικά δεδομένα είναι καλύτερα ή χειρότερα από τις προσδοκίες.
Και αυτές οι οικονομικές εκπλήξεις, για την Bank of America, ανοίγουν την πιθανότητα οι αναλυτές που κάνουν προβλέψεις για εταιρικά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο να είναι πολύ συντηρητικοί.
«Σαφώς οι επενδυτές αναμένουν να δουν τρομακτικά νούμερα συνολικά - αλλά τα καλύτερα από το αναμενόμενο οικονομικά δεδομένα θα αποτυπωθούν και στα εταιρικά κέρδη».
Σύμφωνα με στοιχεία από το FactSet, ένας χαμηλός αριθμός εταιρειών στο S&P 500 έχει προσφέρει καθοδήγηση για το δεύτερο τρίμηνο.
Image
Περισσότερες από 180 εταιρείες έχουν αποσύρει τις οδηγίες μέχρι στιγμής φέτος.
Το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ενδέχεται να δουμε τις εταιρείες να επαναφέρουν τις προβλέψεις τους.
Κάτι που θα περίμενε κανείς να συμβεί μόνο αν οι ειδήσεις είναι καλές, καταλήγει η BofA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης