Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Βουλή των Αντιπροσώπων: Κυρώσεις στις κινεζικές τράπεζες για το Χονγκ Κονγκ

ΗΠΑ - Βουλή των Αντιπροσώπων: Κυρώσεις στις κινεζικές τράπεζες για το Χονγκ Κονγκ
Η Δημοκρατική Nancy Pelosi που προεδρεύει στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, χαρακτήρισε τη νέα νομοθεσία ασφάλειας “στυγνή, σαρωτική καταστολή” στο Χονγκ Κονγκ
Νομοθεσία η οποία προβλέπει κυρώσεις για τις τράπεζες που συνεργάζονται με Κινέζους αξιωματούχους, οι οποίοι εφαρμόζουν τον νόμο περί εθνικής ασφάλειας που επιβλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.
Η Δημοκρατική Nancy Pelosi που προεδρεύει στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, χαρακτήρισε τη νέα νομοθεσία ασφάλειας “στυγνή, σαρωτική καταστολή” στο Χονγκ Κονγκ.
Το μέτρο ψηφίστηκε ομόφωνα, αντανακλώντας τις ανησυχίες που υπάρχουν στην Ουάσινγκτον για την εφαρμογή του νέου νόμου ασφάλειας από την Κίνα στο Χονγκ Κονγκ, καθώς θεωρείται πως τερματίζει την αυτονομία της πρώην βρετανικής αποικίας, που της επέτρεψε να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο.
Η Γερουσία ψήφισε παρόμοια νομοθεσία την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά σύμφωνα με τον κανονισμό του Κογκρέσου, το νομοσχέδιο πρέπει να επιστρέψει στη Γερουσία και να ψηφιστεί και εκεί, πριν σταλεί στο Λευκό Οίκο για υπογραφή ή άσκηση βέτο από τον πρόεδρο Trump.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης