Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο μετά την πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,3% και τα 39,9 δολ. το αμερικανικό WTI

Ήπια κέρδη για το πετρέλαιο μετά την πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +0,3% και τα 39,9 δολ. το αμερικανικό WTI
Το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,4% στα 42,2 δολ. ανά βαρέλι
Ήπια άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τη σημαντική πτώση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στα αποθέματα αργού των Ηνωμένων Πολιτειών.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,4% στα 42,2 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου 2020 ενισχύεται κατά +0,3% στα 39,9 δολ. ανά βαρέλι.
Image
Image

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, τα αποθέματα αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 7,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου, μετά τα ιστορικά υψηλά που είχαν καταγραφεί προηγουμένως.
Μάλιστα, η πτώση των αποθεμάτων ήταν δεκαπλάσια σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι τα αποθέματα θα υποχωρήσουν κατά 710 χιλ. βαρέλια, ενώ τα επίσημα στοιχεία της EIA επιβεβαίωσαν σε μεγάλο βαθμό τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για πτώση της τάξεως των 1,7 εκατ. βαρελιών.
Όσον αφορά τα αποθέματα προϊόντων διύλισης πετρελαίου, σημειώθηκε πτώση κατά 593 χιλ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί άνοδος κατά 250 χιλ. βαρέλια.
Image
Image
Image
«Οι απροσδόκητες αυξήσεις στα αποθέματα βενζίνης, οι οποίες είναι αντίθετες στην εποχή, δεν είναι ακριβώς μία θετική έκπληξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής της AxiCorp, Stephen Innes, διευκρινίζοντας ότι «τα στοιχεία της EIA έδειξαν ότι οι εισαγωγές βενζίνης έφτασταν στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Αύγουστο και σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων εννέα ετών, σε εποχιακή βάση».
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου η ζήτηση καυσίμων είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις ΗΠΑ, καθώς οι πολίτες ξεκινήσουν τα ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας με τα αυτοκίνητά τους.
Πλέον, η προσοχή των αναλυτών θα στραφεί στην 4η Ιουλίου, η οποία είναι εθνική εορτή στις Ηνωμένες Πολιτείες, και κατά τη διάρκεια της οποίας η οδηγική δραστηριότητα είναι αυξημένη.
Αύριο (3/7) η εταιρεία υπηρεσιών ενέργειας Baker Hughes θα δημοσιεύσει τα στοιχεία που αφορούν τις πλατφόρμες εξόρυξης στις ΗΠΑ, τα οποία αποτελούν ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα των παραγωγών στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης