Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kerkhove (ΠΟΥ): Η έξαρση της πανδημίας, απαιτεί άμεση δράση για να μην επανέλθουν τα lockdowns

Kerkhove (ΠΟΥ): Η έξαρση της πανδημίας, απαιτεί άμεση δράση για να μην επανέλθουν τα lockdowns
Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε ξανά σε εκτεταμένο lockdown και δεν είναι πολύ αργά αν δράσουμε γρήγορα, τόνισε η κα Kerkhove
Ορισμένες χώρες με την ταχύτατη εξάπλωση κρουσμάτων και νέων εστιών του νέου κορωνοϊού, ενδέχεται να χρειαστεί να επαναφέρουν τα lockdowns και άλλα αυστηρά μέτρα, για να περιορίσουν την εξάπλωσή του ανέφερε σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουλίου, η Δρ Maria Van Kerkhove ανώτερη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία εφαρμόζοντας μια στρατηγική δημόσιας υγείας που κινητοποίησε τους λαούς τους, κατάφεραν να αναχαιτίσουν τα σοβαρά κρούσματα, και το συντριπτικό σχεδόν χτύπημα του ιού, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΠΟΥ, Tendros Adhanom Gebreyesus.
Ωστόσο, ορισμένες χώρες έχουν αγωνιστεί να περιορίσουν τον ιό και πολλές ακόμα δεν διαθέτουν τα καλύτερα συστήματα για να αποτρέψουν την έξαρση των εστιών, δήλωσε η Δρ Maria Van Kerkhov, επικεφαλής αναδυόμενων νόσων του ΠΟΥ.
«Ορισμένες χώρες που είχαν επιτυχία στην καταστολή της μετάδοσης και ανοίγουν τώρα, ίσως χρειαστεί ξανά να παρέμβουν εφαρμόζοντας αυστηρά περιοριστικά μέτρα και lockdowns.
Ελπίζουμε πως όχι.
Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να πάμε ξανά σε εκτεταμένο lockdown και δεν είναι πολύ αργά αν δράσουμε γρήγορα», τόνισε η Δρ. Kerkhove, διευκρινίζοντας ότι, «Ορισμένες από τις χώρες που ανταποκρίθηκαν πιο αποτελεσματικά στην πανδημία ήταν χώρες με εμπειρία στο χειρισμό επιδημιών όπως η SARS το 2003 και τη MERS το 2013».
«Είχαν από πρώτο χέρι εμπειρία για το πόσο επικίνδυνο θα μπορούσε να είναι ένας παθογόνος ιός», είπε και ενώ δεν ανέφερε συγκεκριμένες χώρες, αξίζει να υπενθυμιστει ότι η SARS εμφανίστηκε στην Κίνα και έπληξε περιοχές της Ασίας, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.
Η MERS έπληξε κυρίως τη Νότια Κορέα.
«Δεν είναι αργά για να αντιστρέψουμε την κατάσταση.
Ο ΠΟΥ είναι εδώ για όλες τις χώρες του κόσμου» κατέληξε η επιστήμων του ΠΟΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης