Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο μετά την πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +1,4% και τα 39,82 δολ. το αμερικανικό WTI

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο μετά την πτώση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +1,4% και τα 39,82 δολ. το αμερικανικό WTI
Το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020 καταγράφει κέρδη της τάξεως του +1,8% στα 42,03 δολ. ανά βαρέλι
Κέρδη κατέγραψε σήμερα Τετάρτη (1/7) το πετρέλαιο, μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, δεχόμενο ώθηση από την πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την περασμένη εβδομάδα.
- Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2020 για το Brent σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,8% στα 42,03 δολ. ανά βαρέλι.
- Η τιμή για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου 2020 ενισχύθηκε κατά 1,4% στα 39,82 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 8,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου, στα 537 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Μάλιστα, η πτώση των αποθεμάτων ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τα 710 χιλ. βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές, αντιστρέφοντας την άνοδο κατά 1,7 εκατ. βαρέλια που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Παράλληλα, το γεγονός ότι η παραγωγή πετρελαίου στον OPEC βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων είκοσι ετών παρέχει επίσης στήριξη στις τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς οι εξαγωγές του Οργανισμού υποχώρησαν ακόμα περισσότερο τον Ιούνιο του 2020.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Reuters, η παραγωγή του OPEC διαμορφώθηκε στα 22,62 εκατ. βαρέλια ημερησίως, καταγράφοντας πτώση της τάξεως των 1,92 εκατ. βαρελιών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
«Η πτώση της παραγωγής σημαίνει του OPEC ξεπέρασε τη συμφωνία για τον Ιούνιο, με το ποσοστό συμμόρφωσης να φτάνει το 107%», δήλωσε η ING Economics, διευκρινίζοντας ότι η υπερ-συμμόρφωση προήλθε από τις επιπλέον περικοπές που πραγματοποίησαν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ.
«Είναι πιθανό η συμμόρφωση να υποχωρήσει ξανά τον Ιούλιο, εκτός εάν δούμε σημαντική βελτίωση στη συμμόρφωση από το Ιράκ και τη Νιγηρία», τόνισε η ING.
Όσον αφορά τις τιμές του πετρελαίου, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανοδική πορεία θα περιοριστεί στη συνέχεια, καθώς η παγκόσμια ζήτηση παραμένει μειωμένη σε σχέση με τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν από την πανδημία του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του Reuters, οι τιμές του πετρελαίου θα σταθεροποιηθούν στη ζώνη των 40 δολ. ανά βαρέλια για το τρέχον έτος, με την ανάκαμψη να ενισχύεται πιθανώς το τέταρτο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης