Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παραδίδονται στις 6/7 τρεις νέοι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια

tags :
Παραδίδονται στις 6/7 τρεις νέοι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια
Παραδίδονται τη Δευτέρα 6/7 τρεις νέοι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ
Την Δευτέρα 6 Ιουλίου αναμένεται να γίνει η παράδοση των τριών νέων σταθμών του μετρό, «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια», από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.
Από την επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό, «προβλέπεται ότι θα εξυπηρετούνται περίπου 63.000 επιβάτες την ημέρα», ενώ όταν η επέκταση ολοκληρωθεί με τους επόμενους τρεις σταθμούς («Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο»), αυτός ο αριθμός αναμένεται πως θα φτάσει πάνω από 130.000 επιβάτες ημερησίως σε όλο το δίκτυο.
Να σημειωθεί ότι η επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό, «Αγία Μαρίνα – Δημοτικό Θέατρο», αποτελείται από σήραγγα μήκους περίπου 7,55 χλμ., έξι νέους σταθμούς («Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο») και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.
Το συμβατικό κατ’ αποκοπή τίμημα του έργου (συμπεριλαμβανομένων των απρόβλεπτων, απολογιστικών και αναθεώρησης) ανέρχεται στα 467.462,20 ευρώ.
Σημειωτέον ότι οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» έχουν σχεδιαστεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. με προτεραιότητα στα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.
Εν τω μεταξύ, στο σταθμό του Πειραιά έχουν ολοκληρωθεί οι σκυροδετήσεις της πλάκας θεμελίωσης, στους σταθμούς «Μανιάτικα» και «Δημοτικό Θέατρο» έχουν ολοκληρωθεί οι σκυροδετήσεις, ενώ στο «Δημοτικό Θέατρο» είναι σε εξέλιξη εργασίες αρχιτεκτονικών τελειωμάτων και εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
Το σύνολο της επέκτασης της Γραμμής 3 αναμένεται να δοθεί σε εμπορική λειτουργία το καλοκαίρι του 2022.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης