Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο μεγαλοεπενδυτής John Paulson μετέτρεψε το fund του σε «ατομική» επιχείρηση

Ο μεγαλοεπενδυτής John Paulson μετέτρεψε το fund του σε «ατομική» επιχείρηση
Στην ανεργία… ρίχνει τους διαχειριστές των hedges funds η Fed, αφού πλέον η αντιστάθμιση είναι περιττή
Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η τρέχουσα περίοδος για τον μεγαλοεπενδυτή John Paulson, ο οποίος έγινε γνωστός για τις επιτυχημένες επενδυτικές τοποθετήσεις του κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 στην αγορά παραγώγων και για το στοίχημά του ότι η αμερικανική αγορά ακινήτων θα καταρρεύσει.
Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο John Paulson, ο οποίος έγινε διάσημος για τη συνεργασία του με την Goldman Sachs και για το σορτάρισμά του στα subprime loans, μετέτρεψε το hedge fund σε «ατομική» επιχείρηση.
«Έπειτα από σημαντική σκέψη και προσεκτική σκέψη, η Paulson & Co θα μετατραπεί σε γραφείο ιδιωτικών επενδύσεων και θα επιστρέψει όλα τα κεφάλαια εξωτερικών επενδυτών» έγραψε ο Paulson.
Η κίνηση αυτή ήταν αναπόφευκτη.
Τον Ιανουάριο του 2019, έπειτα από χρόνια χαμηλών επιδόσεων ή απωλειών, που οδήγησαν σε εκτεταμένες εξαγορές, ο Paulson είπε ότι σκέφτηκε να μετατρέψει την εταιρεία σε ατομική επιχείρηση ή να την κάνει υβριδική, με ένα μέρος να διαχειρίζεται τα χρήματά του και ένα άλλο να «τρέχει» κεφάλαια πελατών.
Τα νέα έρχονται μια μέρα αφότου έγινε γνωστό ότι τα περισσότερα hedge funds δεν λειτουργούσαν κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2020, καθώς ο κορωνοϊός οδήγησε σε μεγάλες απώλειες και οι επενδυτές ρευστοποίησαν δισεκατομμύρια.
Η έγκριτη επιθεώρηση Hedge Fund Research ανέφερε την Τρίτη 30 Ιουνίου ότι 304 κεφάλαια ρευστοποιήθηκαν το πρώτο τρίμηνο, κάτι που αποτελεί επίδοση ρεκόρ.
Ο αριθμός κλεισίματος θέσεων είναι 50% υψηλότερος από ό, τι κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2019, όταν εκκαθαρίστηκαν 198 κεφάλαια, δείχνουν τα στοιχεία του HFR.
Οι επενδυτές «τράβηξαν» 33 δισεκατομμύρια δολάρια από τα hedge funds κατά το α’ τρίμηνο, όπως ανέφερε το HFR νωρίτερα, σηματοδοτώντας την τέταρτη μεγαλύτερη εκροή που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί.
Την ίδια στιγμή, μόνο 84 hedge funds έκαναν έναρξη δραστηριότητας το α’ τρίμηνο του 2020 – κάτι που αποτελεί αρνητική επίδοση ρεκόρ.
Η παρούσα κατάσταση «διατηρεί» ενεργά περίπου 8.081 hedge funds, αριθμός που θα συνεχίσει να συρρικνώνεται τώρα που η Fed υποστηρίζει τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, καθιστώντας περιττή την αντιστάθμιση κινδύνων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης