Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Θα τηρήσουμε την πυρηνική συμφωνία όταν κάνουν το ίδιο και οι άλλες πλευρές - Ισχυροί οι δεσμοί μας με Ρωσία και Κίνα

Rouhani (Ιράν): Θα τηρήσουμε την πυρηνική συμφωνία όταν κάνουν το ίδιο και οι άλλες πλευρές - Ισχυροί οι δεσμοί μας με Ρωσία και Κίνα
Ο Ιρανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι η χώρα του δεν πρόκειται να ανεχτεί ένα «πολιτικό πλήγμα» στην πυρηνική συμφωνία από τις ΗΠΑ
Στο γεγονός ότι το Ιράν θα τηρήσει την πυρηνική συμφωνία του 2015 όταν κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιπες πλευρές που συμμετέχουν σε αυτή, αναφέρθηκε σήμερα (1/7) ο πρόεδρος της χώρας, Hassan Rouhani, κατά τη διάρκεια ομιλίας τους ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα, ο κ. Rouhani ανέφερε ότι «το Ιράν είναι έτοιμο να επιστρέψει στις δεσμεύσεις τους απέναντι στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) την αμέσως επόμενη μέρα ή στιγμή που οι υπόλοιπες πλευρές της συμφωνίας δεχθούν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».
«Εάν τα 4+1 κράτη-μέλη τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους άυριο, το Ιράν θα ενεργήσει αμοιβαία την ίδια μέρα», τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εκτός από τις ΗΠΑ, έδειξαν τη στήριξή τους στο Ιράν αναφορικά με την πυρηνική συμφωνία».
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ιράν επεσήμανε ότι η στήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προς τη χώρα του συνεπάγεται με «νίκη» απέναντι στην Ουάσιγκτον, αναφορικά με το θέμα της πυρηνικής συμφωνίας, ενώ πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ είχαν προκαλέσει μόνο οικονομικές ζημίες στο Ιράν με την αποχώρησή τους από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης».
Ωστόσο, ο κ. Rouhani κατέστησε σαφές ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αντεχτεί ένα «πολιτικό πλήγμα» στην πυρηνική συμφωνία από τις ΗΠΑ, και ότι θα προχωρήσει σε μία «αποφασιστική απάντηση» εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο.
«Το Ιράν αποτέλεσε τον στόχο των παράνομων μέτρων της Ουάσιγκτον από τότε που ανήλθε στην εξουσία η νέα κυβέρνηση πριν από περίπου τρεισήμισι χρόνια», ανέφερε ο Ιρανός πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι οι ΗΠΑ «πάντα ήταν νικημένες τόσο νομικά όσο και ηθικά και σήμερα δέχθηκαν άλλη μία ήττα».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε ότι «οι δεσμοίς μας με τη Ρωσία και την Κίνα είναι πλέον ισχυρότεροι και η σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το απέδειξε αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης