Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Οι online εκδηλώσεις του Public συνεχίζονται τον Ιούλιο

tags :
Οι online εκδηλώσεις του Public συνεχίζονται τον Ιούλιο
Οι εκδηλώσεις μεταδίδονται ζωντανά, μέσω της σελίδας του Public στο Facebook
Το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα συνεχίζει με καλοκαιρινή διάθεση τον Ιούλιο, με την αγαπημένη σειρά online εκδηλώσεων #PublicEventsGoSocial, που φιλοξενεί Έλληνες συγγραφείς και νέες κυκλοφορίες βιβλίων! Οι εκδηλώσεις μεταδίδονται ζωντανά, μέσω της σελίδας του Public στο Facebook.
Φέτος τον Ιούλιο, το βιβλιοφιλικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει online παρουσιάσεις βιβλίων Ελλήνων συγγραφέων που θα φιλοξενηθούν από το Public, να βρεθεί στο Public Συντάγματος και να συναντήσει τον Στέφανο Ξενάκη, ο οποίος θα υπογράφει το νέο του βιβλίο «Το Δώρο 2» και να παρακολουθήσει Live μία μουσική βραδιά στο Public Café.
Επίσης, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο θεσμός των Βραβείων Βιβλίου Public επιστρέφει για να αναδείξει τους τίτλους και τους συγγραφείς που ξεχώρισαν για το έτος 2019. Μέχρι τις 12/7 οι αναγνώστες συμμετέχουν στην πρώτη φάση του θεσμού-γιορτή, που θα διαμορφώσει τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία από κάθε κατηγορία, επιλέγοντας ανάμεσα σε 2.350 τίτλους βιβλίων από 1.700 συγγραφείς και 145 εκδότες στο www.publicbookawards.gr.
Παράλληλα, το bookfriends.gr, το μεγαλύτερο site με βιβλιοκριτικές αναγνωστών στην Ελλάδα, μας περιμένει για να μοιραστούμε σχόλια και κριτικές για βιβλία που μας ενθουσίασαν, αλλά και προτάσεις για νέους τίτλους που θέλουμε να διαβάσουμε!

Ηλίας Μαμαλάκης «Η Μύρτις και η μελόπιτα» (Εκδόσεις Αρμός) @ Τετάρτη 1/7 και ώρα 18:00 | @PublicFB
Το Public και οι εκδόσεις Αρμός σας προσκαλούν σε μια διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Μαμαλάκη «Η Μύρτις και η μελόπιτα: Μια μέρα στην αρχαία Αθήνα με οδηγό την Μύρτιδα», την Τετάρτη 1/7 στις 18.00. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Στεφανία Τζακώστα.
Μια ημέρα από την ζωή της Μύρτιδας , ένα κοριτσάκι που έζησε στα χρόνια της άνθισης της δημοκρατίας, τον χρυσό αιώνα του Περικλή. Μέσα από την περιπλάνηση της Μύρτιδας αναδεικνύεται η καθημερινή ζωή των Αθηναίων του 5ου αιώνα π.Χ., αλλά και οι διατροφικές τους συνήθειες. Τι τρώγαν, πως μαγείρευαν, τι τρόφιμα ήταν διαθέσιμα και πώς.

Μαρία Παναγοπούλου, «Η πενθερά» (Εκδόσεις Ψυχογιός) @1/7 και ώρα 20:00 | @PublicFB
Το Public, λοιπόν, και οι εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παναγοπούλου «Η Πενθερά», την Τετάρτη 1/7 στις 20.00. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει για το βιβλίο της με τη συγγραφέα Λένα Μαντά.
«Τι διαφορά έχει η πενθερά από την πεθερά»; «Καμία!» «Τότε προς τι αυτό το παραπανίσιο νι;» «Δεν ξέρω. Κατά μία εκδοχή, η λέξη προέρχεται από τη σύνθεση των όρων πένθος και έρως και υποδηλώνει τον θάνατο του έρωτα». «Μεγαλειώδες! Πενθερά: ο θάνατος του έρωτα!». Δύο ηλικιωμένες γυναίκες δέχονται δολοφονική επίθεση την ίδια μέρα και ώρα, σε δύο διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Άγνωστες μεταξύ τους, τις ενώνει ένα αόρατο νήμα: είναι πεθερές που αντιπαθούν τις νύφες τους. Η Αγορίτσα, μια σκληρή Μανιάτισσα από το Οίτυλο, βλέπει τα όνειρά της να γκρεμίζονται όταν ο γιος της, ο δικηγόρος Σαράντος Πιερόγιαννης, παντρεύεται με μια χειρουργό, αφοσιωμένη στην καριέρα της. Η Μόσχω, μια καλοκάγαθη Πόντια από την Καλαμαριά, ζει κάτω από την ίδια στέγη με τον μοναχογιό της, τον οδηγό νταλίκας Ηρακλή Τερκενλεκίδη, και την καλλονή σύζυγό του. Δύο πεθερές, που κάποιοι τις θέλουν νεκρές. Δύο νύφες, που εύχονται να είχαν ορφανούς συζύγους. Δύο γιοι, που συνθλίβονται στις συμπληγάδες της μητρικής αγάπης και του έρωτα. Οικογενειακές συνωμοσίες και μιαρά μυστικά. Άγραφοι νόμοι κι αγδίκιωτα αισθήματα. Κι ένας γρίφος-φωτιά: η πεθερά σκότωσε τον έρωτα ή ο έρωτας την πεθερά;
Ένα κοινωνικό-αστυνομικό μυθιστόρημα που επιχειρεί να ρίξει φως σε ένα διαχρονικό στερεότυπο της ελληνικής κοινωνίας: υπάρχουν πεθερές-αράχνες ή πρόκειται για ένα άλλοθι των ζευγαριών που δεν καταφέρνουν να κατακτήσουν το «για πάντα»;

Γρηγόρης Αζαριάδης, «Παραπλάνηση (Εκδόσεις Μεταίχμιο) @2/7 και ώρα 20:00 | @PublicFB
Το Public, και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Αζαριάδη «Παραπλάνηση», την Πέμπτη 2/7 στις 20.00. Με τον συγγραφέα συνομιλεί ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ένας συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων με την καριέρα του να ακολουθεί μια συνεχόμενα φθίνουσα πορεία έρχεται σε επαφή με μια ψυχολόγο, προκειμένου να τον βοηθήσει να γράψει ένα ρεαλιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που θα τον ξαναφέρει στην κορυφή της σύγχρονης αστυνομικής σκηνής. Όταν στις συζητήσεις τους με την ψυχολόγο αναδυθεί η βασανιστική έλλειψη έμπνευσης, θα επικαλεστεί τη βοήθεια της «καλής νεράιδας των αστυνομικών συγγραφέων». Και πράγματι, σε σύντομο χρόνο, η ευχή του θα πραγματοποιηθεί. Η καλή νεράιδα θα φέρει στον δρόμο του το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας, από το οποίο θα έχει αφαιρεθεί η καρδιά. Ο συγγραφέας θα ενεργοποιηθεί άμεσα και θα αρχίσει να γράφει το αστυνομικό μυθιστόρημα που ονειρεύεται. Αλλά η καλή νεράιδα θα του χαρίσει κι ένα δεύτερο θύμα. Πάλι μια νεαρή κοπέλα νεκρή, από την οποία έχει αφαιρεθεί η καρδιά. Η ψυχολόγος, έχοντας διαγνώσει την ψυχική διαταραχή και την εμμονή του, θα αρχίσει να τον υποπτεύεται. Όταν μάλιστα, διαπραχθεί και μια τρίτη δολοφονία, όσο κι αν εκείνος υποστηρίζει σθεναρά ότι δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση, οι υποψίες της ενισχύονται δραματικά.
Η ομάδα της αστυνόμου Τρύπη αρχικά υποψιάζεται ότι πίσω από τις δολοφονίες κρύβεται μια σέχτα σατανιστών. Τελικά όμως τίθεται στα ίχνη του Μανσέττη και τον συλλαμβάνει. Αλλά, οι δολοφονίες δεν σταματούν…

Δήμητρα Διδαγγέλου, «Ευγνωμοσύνη: Για μια ζωή γεμάτη ικανοποίηση» (Εκδόσεις Καστανιώτης) @3/7 και ώρα 20:00 | @PublicFB
Το Public και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν, την Παρασκευή 3/7 στις 20.00, σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Δήμητρας Διδαγγέλου, «Ευγνωμοσύνη: Για μια ζωή γεμάτη ικανοποίηση». Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Ιωάννα Ρίζου, επισκέπτρια υγείας, MSc, υπ. διδάκτωρ Leiden University, Παιδοψυχιατρικό Τμήμα, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χαλανδρίου. Στην παρουσίαση θα συμμετάσχει και ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης.
Η ικανοποίηση ακόμα και σε συνθήκες που δεν μοιάζουν ιδανικές. Ο δρόμος προς την ευτυχία, την αισιοδοξία και την αγάπη. Η έκφραση της ευγνωμοσύνης είναι ένας απλός και επιστημονικά αποδεδειγμένος τρόπος για να νιώσουμε μεγαλύτερη ευτυχία, αισιοδοξία, αγάπη, και να αντλήσουμε ικανοποίηση από τη ζωή μας.
Η ψυχολόγος Δήμητρα Διδαγγέλου αναδεικνύει την ευεργετική επίδραση της ευγνωμοσύνης, συνδυάζοντας τη βιωματική και βιβλιογραφική έρευνα με την επαγγελματική της εμπειρία στη θεραπευτική γραφή. Το περιεχόμενο διανθίζεται με μαρτυρίες ανθρώπων και ιστορίες ευγνωμοσύνης που δίνουν δύναμη και έμπνευση: από μια γυναίκα με καθολική σχεδόν αναπηρία που νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη απέναντι στη ζωή, ακόμα και στην ασθένειά της, μια συνταξιούχο η οποία ύστερα από την απώλεια του επί τριάντα χρόνια συντρόφου της, προχωρά με αισιοδοξία και αίσθημα πληρότητας, μέχρι μια κοπέλα που παραλίγο να χάσει τη ζωή της σε επέμβαση ρουτίνας και μέσα από την ευγνωμοσύνη κατάφερε να δώσει νόημα στην εμπειρία της και να τη μεταμορφώσει σε δώρο για άλλους ανθρώπους.
Στο τέλος του βιβλίου ο αναγνώστης θα βρει ασκήσεις βασισμένες σε τεχνικές της θεραπευτικής γραφής, με σκοπό να εντάξει την ευγνωμοσύνη στην καθημερινότητά του και να εκτιμήσει τα οφέλη της.

Λευτέρης Μπούρος, «Το Χέρι του Νεκρού» (Εκδόσεις Bell) @6/7 και ώρα 20:00 | @PublicFB
Το Public και οι εκδόσεις Bell σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Λευτέρη Μπούρου, «Το Χέρι του Νεκρού», τη Δευτέρα 6/7 στις 20:00. Θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Βαγγέλη Γιαννίση.
Ένας φορτηγατζής με μεγάλη ρέντα στη ρουλέτα. Μια στρίπερ που ερωτεύεται ένα δεκαοχτάχρονο αγόρι. Ένας δημοσιογράφος που πουλάει την ψυχή του στο Διάβολο. Ένας αστυνόμος που ρίχνει γροθιές για να αποσπάσει μια βολική αλήθεια.
Στο υπόγειο μπαρ του DRIFTER, πάνω από μια τσόχα μπιλιάρδου, ένας μελλοθάνατος γιάπης ποντάρει τα ρέστα του στο Χέρι του Νεκρού – ένα συνδυασμό από μαύρους άσους και οχτάρια, που μοιάζει ανίκητος. Λίγες μέρες αργότερα, ένας σκληροτράχηλος μπράβος πέφτει νεκρός σε μια αποθήκη στο Ζωγράφου, ένας εργάτης από το Μπαγκλαντές καλεί την αστυνομία και περιμένει μια δίκαιη μεταχείριση, και ένας ευυπόληπτος επιχειρηματίας που κινεί τα νήματα τρομοκρατεί τους πάντες με την απουσία του.
Στην προσπάθειά του να αναστήσει μια πεθαμένη αγάπη, ένας αντισυμβατικός ήρωας χώνεται βαθιά στην υπόθεση. Στο δρόμο του παραμονεύουν μυστηριώδη σημειώματα και φιλότεχνες γειτόνισσες, ανεξιχνίαστοι φόνοι και ύποπτες σχολικές τσάντες, αλλά αυτός, ακροβατώντας ριψοκίνδυνα μεταξύ δράματος και κωμωδίας, θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί: θα προσφέρει καταφύγιο, θα παρασυρθεί σε μάταιες παρακολουθήσεις, θα στήσει παγίδες στους διώκτες του και θα επιχειρήσει να βγει αλώβητος από το βούρκο, εξαπατώντας την αστυνομία.
Το Xέρι του Νεκρού – το πρώτο μέρος της pulp noir σειράς DRIFTER – είναι μια ιστορία αστικής αλητείας, που αποτυπώνεται μέσα από τα μάτια ενός άσκοπα περιφερόμενου πρωταγωνιστή.

Κωνσταντίνα Μόσχου, «Οι Κυρίες με τα Τιρκουάζ» (Εκδόσεις Bell) @8/7 και ώρα 20:00 | @PublicFB
Το Public, λοιπόν, και οι εκδόσεις Bell σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κωνσταντίνας Μόσχου, «Οι Κυρίες με τα Τιρκουάζ», την Τετάρτη 8/7 στις 20:00. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Ευθύμιο Σαββάκη.
Ένα έγκλημα, τρεις μυστηριώδεις γυναίκες, πολλά χρήματα. Μια υπόθεση για τον Στάθη Παντελιά. Παλιές ιστορίες, παλιές αμαρτίες. Ο απρόβλεπτος ντετέκτιβ Στάθης Παντελιάς φέρνει στην επιφάνεια κάτι ύποπτο από το παρελθόν, και παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι με όσους είναι μπλεγμένοι σ’ εκείνη την παλιά υπόθεση ληστείας μετά φόνου. Ποιος πυροβόλησε το ληστή, μόλις εκείνος βγήκε από την τράπεζα; Και ποιες είναι οι τρεις κυρίες που, ντυμένες στα τιρκουάζ, βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, άρπαξαν τον σάκο με τα χρήματα και εξαφανίστηκαν από προσώπου γης; Το πρόβλημα του ντετέκτιβ είναι πως έγκλημα χωρίς τιμωρία δεν μπορεί να υπάρξει. Μπορεί όμως ένας ερευνητής του διαμετρήματός του να αμφιβάλλει; Έχει και αυτός το δικαίωμα του λάθους, όταν όλος ο κόσμος γύρω του είναι λάθος;
Το μυστήριο πρέπει να λυθεί. Και θα λυθεί. Γιατί ο Στάθης Παντελιάς δεν αφήνει ποτέ πίσω του εκκρεμότητες.

Στέφανος Ξενάκης, Υπογραφή βιβλίου «Το Δώρο 2» (Κey Books), @9/7 και ώρα 18:30 | Public Συντάγματος (3ος όροφος)
Την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 18.30 και για 2 ώρες ο Στέφανος Ξενάκης θα βρίσκεται στο Public Συντάγματος στο χώρο του αναγνωστηρίου (3ος όροφος) για να υπογράψει αντίτυπα του νέου του βιβλίου «Το Δώρο 2». Μετά «Το Δώρο», το εκδοτικό φαινόμενο των τελευταίων χρόνων με πωλήσεις που αγγίζουν τα 100.000 αντίτυπα, ο Στέφανος Ξενάκης επιστρέφει με «Το Δώρο 2» και ξετυλίγει μέσα από απλές καθημερινές ιστορίες έναν άλλο τρόπο θέασης της ζωής. Πιο μαγικό, πιο συναισθηματικό, πάνω από όλα όμως πιο ανθρώπινο.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Ένα τσικ μπορεί να απέχει η ζωή που ζεις από αυτή που ονειρεύεσαι. Μικροί παίζαμε τραμπάλα. Μια τραμπάλα είναι η ζωή. Ποτέ δεν ισορροπεί. Είτε γέρνει προς τα εδώ είτε προς τα εκεί. Είτε γέρνει εκεί που θες είτε εκεί που δεν θες. Κι όμως ένα τσικ μπορεί να είναι αυτό που θα τη γείρει από την άλλη. Ένα πρωινό περπάτημα, ένα καλό βιβλίο, μια απρόσμενη αγκαλιά, ένα ξαφνικό κοίταγμα, ένα “σ’ αγαπώ” μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ολόκληρης ζωής. Όταν είσαι ανάμεσα στο να το κάνεις ή να μην το κάνεις το τσικ, πάντα να το κάνεις. Δεν θα μάθεις ποτέ ποιο τσικ είναι αυτό που θα σου αλλάξει τη ζωή αν δεν το κάνεις.

Νίκος Ζ. Κομνηνός, «Η σπίθα» (Εκδόσεις Καστανιώτη) @9/7 και ώρα 20:00 | @PublicFB
Το Public και οι εκδόσεις Καστανιώτης σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ζ. Κομνηνού «Η Σπίθα», την Πέμπτη 9/7 στις 20:00. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Νίκο Κουρμούλη, δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας, για το νέο του βιβλίο.
Σεπτέμβριος 2022: Ξεσπά η επιδημία. Από τη ραγδαία εξάπλωση και τον αριθμό των θυμάτων, γίνεται ολοφάνερο ότι πρόκειται για ύπουλο, θανατηφόρο ιό, αργής επώασης αλλά ταχύτατης μετάδοσης. Αμέσως σημαίνει συναγερμός στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος, μετά τον κορωνοϊό, πρέπει πάση θυσία να αποφύγει μια νέα πανδημία. Τρία χρόνια νωρίτερα: Η τριαντατριάχρονη επιχειρηματίας Σεσίλια Στάιν έχει μόλις πουλήσει την εταιρεία της για δισεκατομμύρια δολάρια. Διαθέτει πλέον και τον χρόνο και τα χρήματα για να επιδιώξει την πραγματική της φιλοδοξία. Σε συνεργασία με τον καθηγητή του Κέιμπριτζ Ρίτσαρντ Μπέιλ συγκροτεί μια ομάδα από ανερχόμενους επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα Σάντι Παππά. Μαζί θέτουν σε εφαρμογή το πιο μεγαλεπήβολο αλλά άκρως μυστικό σχέδιο σωτηρίας της ανθρωπότητας από τον όλεθρο της περιβαλλοντικής καταστροφής. Όμως, ποια είναι τα ηθικά όρια που θα κληθούν να υπερβούν προκειμένου να πετύχουν τον ευγενή σκοπό τους; «Η Σπίθα» εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια, στο Λονδίνο, το Τελ Αβίβ και στην Αθήνα, και πραγματεύεται κρίσιμα διλήμματα που το ανθρώπινο είδος αναμφίβολα θα αντιμετωπίσει στη δεκαετία που μόλις ξεκίνησε.

Καλοκαίρι με μουσική στο Public Café Restaurant @9/7 και ώρα 20:30 | Public Συντάγματος (5ος όροφος)
Το πάντοτε δραστήριο Public Café Restaurant υποδέχεται με μεγάλη χαρά την την αγαπημένη συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα, την κορυφαία Ελληνίδα στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου, τον στιχουργό, δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Άρη Δαβαράκη και τον διεθνή ερμηνευτή Γιώργο Περρή στην παρουσίαση του CD του «Σταθερά στα όνειρα», την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 20.30.
Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο blog.public.gr. Θα τηρηθεί το όριο των 40 διπλών προσκλήσεων, ώστε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και αποστάσεων.
Λίγη ώρα νωρίτερα, στις 19:30 ο Γιώργος Περρής θα συναντήσει φίλους υπογράφοντας το CD στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος, στον 5ο όροφο με ελεύθερη είσοδο τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, και θα ακολουθήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική βραδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης