Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στην αυτοκρατορία του Facebook - Κήρυξαν μποϊκοτάζ πάνω από 400 εταιρείες, μέχρι να κλείσουν οι λογαριασμοί ρατσιστικού λόγου

tags :
Τριγμοί στην αυτοκρατορία του Facebook - Κήρυξαν μποϊκοτάζ πάνω από 400 εταιρείες, μέχρι να κλείσουν οι λογαριασμοί ρατσιστικού λόγου
Το Facebook ανακοίνωσε ότι κατέβασε ή απαγόρευσε εκατοντάδες λογαριασμούς που συνδέονται με το βίαιο, ακροδεξιό κίνημα Boogaloo στις ΗΠΑ
Οι διαφημίσεις περισσότερων από 400 εταιρειών, ανάμεσά τους η Coca-Cola και η Starbucks, θα εξαφανιστούν για σχεδόν ένα μήνα από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, σε μία προσπάθεια να διαμαρτυρηθούν για την αποτυχία του μέσου να περιορίσει τον λόγο μίσους από τους χρήστες.
Αμερικανικές οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων όπως η Anti-Defamation League, NAACP και η Color of Change ξεκίνησαν την εκστρατεία «Stop Hate for Profit» μετά τον φόνο του G. Floyd και ζήτησαν τη βοήθεια πολυεθνικών εταιρειών προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στο Facebook για να λάβει συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού του ρατσιστικού λόγου και του λόγου μίσους.
Οι οργανώσεις υπέβαλαν αιτήματα προς το Facebook, ανάμεσα στα οποία να μπορεί να μιλά με κάποιον εργαζόμενο όποιος χρήστης γίνεται στόχος σοβαρής παρενόχλησης και να δίνεται αποζημίωση στις εταιρείες οι διαφημίσεις των οποίων εμφανίζονται δίπλα σε προσβλητικό περιεχόμενο το οποίο αργότερα αποσύρεται.
Την ίδια στιγμή, το Facebook, προκειμένου να διασκεδάσει το κίνημα εναντίον του, ανακοίνωσε χθες ότι κατέβασε ή απαγόρευσε εκατοντάδες λογαριασμούς που συνδέονται με το βίαιο, ακροδεξιό κίνημα Boogaloo στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, «απαγορεύει οποιαδήποτε παρουσία του βίαιου αυτού κινήματος στην πλατφόρμα μας και αποσύρουμε κάθε περιεχόμενο που το στηρίζει, το εκπροσωπεί ή το προάγει».
«(Το κίνημα) προωθεί ενεργά τη βία εναντίον πολιτών, αστυνομικών και κυβερνητικών αξιωματούχων και εναντίον των θεσμών», πρόσθετε η ανακοίνωση.
Το Facebook απέσυρε 220 λογαριασμούς από την πλατφόρμα του και άλλους 95 από το Instagram, καθώς και περισσότερες από 100 σελίδες και 400 άλλες ομάδες που προωθούν παρόμοιο περιεχόμενο.
Ο όρος «Boogaloo» χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Το κίνημα δεν είναι οργανωμένο και δεν διαθέτει κάποιον επικεφαλής, ενώ σε αυτό συμμετέχουν αντικυβερνητικοί ακτιβιστές, υπέρμαχοι της οπλοκατοχής, νεοναζί και υπέρμαχοι της υπεροχής της λευκής φυλής.
Βασικό αίτημα των υποστηρικτών του είναι η ένοπλη ανατροπή της κυβέρνησης.
Αρχικά ξεκίνησε ως ένα μικρό κίνημα στον ιστότοπο 4chan, όμως με τα χρόνια οι υποστηρικτές του έχουν αυξηθεί σημαντικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης