Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 11 ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούνιο 2020 - Στις 40,1 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 11 ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούνιο 2020 - Στις 40,1 μονάδες ο δείκτης PMI
Η ζήτηση από τις χώρες του εξωτερικού παρέμεινε μειωμένη εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού
Βελτίωση κατέγραψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων του μεταποιητικού κλάδου στην Ιαπωνία τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (1/7) στοιχεία της Markit, μετά τα χαμηλά έντεκα ετών στα οποία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 40,1 μονάδες, έναντι 37,8 μονάδων τον Μάιο του 2020, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Οι επιχειρήσεις του κλάδου λειτούργησαν κάτω από την πλήρη χωρητικότητά τους εξαιτίας της αργής κινητικότητας στα βιβλία παραγγελιών, ενώ σημειώθηκε πτώση στον υποδείκτη που αφορά την παραγωγή.
Παράλληλα, η ζήτηση από το εξωτερικό παρέμεινε μειωμένη εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ στον αντίποδα ο υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων κατέγραψε άνοδο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
«Η πιθανότητα μίας ανάκαμψης τύπου V στον μεταποιητικό κλάδο μοιάζει μικρή σε αυτό το στάδιο, γεγονός που ενισχύει τις πιθανότητας μία οικονομίας δύο ταχυτήτων εάν ο κλάδος υπηρεσιών, ο οποίος επικεντρώνεται κυρίως στην εγχώρια αγορά, δείξει περισσότερα σημάδια δραστηριότητας», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης