Γώγος (λοιμωξιολόγος): Μεγάλη πρόκληση το άνοιγμα των συνόρων – Θα τα καταφέρουμε

Γώγος (λοιμωξιολόγος): Μεγάλη πρόκληση το άνοιγμα των συνόρων – Θα τα καταφέρουμε
Ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι εξαιρετικός, μένει να φανεί και στην πράξη είπε ο κ.Γώγος
Μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας για τουρίστες ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα τα καταφέρει.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος είπε ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι εξαιρετικός και ότι το όλο εγχείρημα στο χαρτί έχει σχεδιαστεί πάρα πολύ καλά, αλλά η εφαρμογή του στην πράξη είναι αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη.
«Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε» είπε ο κ.Γώγος, αναφέροντας ότι το σύστημα QR δηλαδή ο στοχευμένος έλεγχος των τουριστών ίσως είναι η καλύτερη λύση που υπήρχε προκειμένου να υπάρχει άμεση διάγνωση, περιορισμός και ιχνηλάτηση τυχόν κρούσματος.
Ο κ. Γώγος είπε ότι είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων και επεσήμανε ξανά τη σημασία που έχει να εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής συχρωτισμού.
Μιλώντας για τον αριθμό των κρουσμάτων που θα χτυπήσει «καμπανάκι» στις αρχές, εξήγησε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τη διασπορά σε όλη τη χώρα.
«Αν για παράδειγμα βρεθούν 12 κρούσματα στην περιοχή του Εχίνου είναι θέμα, αλλά ξέρουμε που είναι, ξέρουμε τα μέτρα, μπορούμε να το περιορίσουμε.
Ο αριθμός των κρουσμάτων που θα διασπαρεί είναι το σημαντικό.
Πάνω από 50 κρούσματα πάντως, είναι θέμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά», τόνισε ο καθηγητής, ο οποίος ερωτηθείς στο τι θα πρέπει να γίνει αν τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από πτήσεις του εξωτερικού, είπε ότι τότε θα πρέπει να εξεταστούν ξανά οι παράμετροι στο QR των επισκεπτών.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS