Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

TS Lombard: Δεν θα βρει εύκολα στήριγμα στα εταιρικά κέρδη η Wall Street

TS Lombard: Δεν θα βρει εύκολα στήριγμα στα εταιρικά κέρδη η Wall Street

Σε θετικό έδαφος το αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά χρειάζεται προσοχή, υποστηρίζει η επενδυτική εταιρεία TS Lombard
Οι traders πρέπει να είναι επιφυλακτικοί ως προς την πορεία που αναμένεται να διαγράψουν οι μετοχές στις ΗΠΑ, έως ότου γνωστοποιηθεί η έκταση της οικονομικής ζημίας που έχει επιφέρει η πανδημική κρίση του κορωνοϊού, σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία TS Lombard.
Οι επενδυτές τείνουν να υπερεκτιμούν τα rebounds στα εταιρικά κέρδη των ΗΠΑ.
Η αγορά διαπραγματεύεται σε επίπεδα που δεν παρουσιάζουν κανέναν συγχρονισμό με την πραγματική οικονομία, τουλάχιστον μέχρι το 2021.
Στον αντίποδα, η αποτίμηση της αγοράς για τα κέρδη του δείκτη βαρόμετρου, S&P 500, δεν αυξάνονται απλώς στα επίπεδα του 2019, αλλά επιστρέφουν στη μακροπρόθεσμη τάση ανάπτυξης, η οποία, όμως, αποτελεί ουτοπία.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της TS Lombard, η σχέση της οικονομίας με τα εταιρικά κέρδη παράγει για το 2021 έναν αριθμό που πιθανότατα είναι περίπου 20% χαμηλότερος από τα επίπεδα του 2019.
O δείκτης P/E των αμερικανικών εταιρειών μας πηγαίνει στην εποχή της φούσκας dot.com, την περίοδο 1999-2000.
Δείκτης τιμής μιας μετοχής (Ρrice) προς κέρδη ανά μετοχή (Εarnings) είναι ο αριθμοδείκτης που ορίζεται διαιρώντας την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή μιας μετοχής ως προς τα κέρδη ανά μετοχή της τελευταίας λογιστικής χρήσης.
Ο δείκτης αυτός υποδεικνύει το χρονικό διάστημα σε έτη, που χρειάζεται ένας επενδυτής για να ανακτήσει (χωρίς επανεπένδυση), το κεφάλαιο που δαπάνησε για την αγορά μίας μετοχής.
Εναλλακτικά, μέσω του δείκτη ένας επενδυτής αντιλαμβάνεται τι ποσό ανά μονάδα κερδών πρέπει να καταβάλει για να αποκτήσει τη μετοχή μιας συγκεκριμένης εταιρείας.
Η TS Lombard από τα μέσα Ιουνίου, σε έκθεση που δημοσίευσε, προειδοποίησε για επικείμενη «μεγάλη απογοήτευση» των ελπίδων των επενδυτών για μια ανάκαμψη των κερδών το επόμενο έτος.
Η απόδοση της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ φαίνεται να έχει αποσυνδεθεί από την οικονομία, καθώς οι traders διατηρούν ελπίδες πως μπορεί να εισαχθεί ρευστότητα στις οικονομίες.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως ο δείκτης S&P έχει αυξηθεί σχεδόν 32% από το χαμηλό για το έτος στις 23 Μαρτίου.
Η ασυγχρονία μεταξύ αγοράς και ροής των ειδήσεων ήταν εμφανής τη Δευτέρα 29 Ιουνίου.
Ο Dow ανέβηκε 580 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε +1,5%, παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Με άλλα λόγια, το τρέχον επίπεδο αποτιμήσεων στη χρηματαγορά δεν δικαιολογείται από την πραγματικότητα – εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας στην οποία περισσότερα από 10,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί και πάνω από 505.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Για να δικαιολογηθεί το τρέχον επίπεδο τιμών, θα πρέπει να βρεθεί ένα εμβόλιο φέτος.
Όμως κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.
Ουσιαστικά, η αγορά προεξοφλεί κάτι τέτοιο.
Χωρίς αυτό, η αγορά θα προσγειωθεί ανώμαλα, καταλήγει η TS Lombard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης