Τελευταία Νέα
Διεθνή

Haldane (BoE): Οι κίνδυνοι για τη βρετανική οικονομία παραμένουν σημαντικοί - Θα προσαρμόσουμε άμεσα τη νομισματική μας πολιτική

Haldane (BoE): Οι κίνδυνοι για τη βρετανική οικονομία παραμένουν σημαντικοί - Θα προσαρμόσουμε άμεσα τη νομισματική μας πολιτική
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της BoE τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η ανάκαμψη τύπου V είναι πιθανή
Τη θέση ότι οι κίνδυνοι για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου από τον κορωνοϊό παραμένουν σημαντική διατύπωσε σήμερα Τρίτη (30/6) ο επικεφαλής οικομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Haldane, παρά το γεγονός ότι η κατάσταση έχει ισορροπήσει το τελευταίο διάστημα.
Ειδικότερα, ο κ. Haldane ανέφερε ότι «οι οικονομικοί κίνδυνοι παραμένουν σημαντικοί και αμφίδρομοι», παρά το γεγονός ότι ισορρόπησαν ακόμα περισσότερο τον Μάιο, διευκρινίζοντας ότι «οι κίδυνοι παραμένουν στραμμένοι προς τα κάτω».
«Οι προσαρμογές της νομισματικής πολιτικής θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν άμεσα εάν υπάρξει η ανάγκη στήριξης της οικονομίας», τόνισε ο κ. Haldane, ο οποίος πρόσθεσε ότι «είμαι έτοιμος να προσαρμόσω τη νομσιματική πολιτική με ταχύτητα, εάν χρειαστεί, και για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του σε μία βιώσιμη βάση».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «είναι πιο σημαντικό από κάθε άλλη φορά οι κεντρικές τράπεζες να μην υπερφορτοθούν και να μη διαταραχθεί το στήριγμα για τη σταθερότητα στις τιμές», ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχει επίσης λιγότερο περιθώριο για νομισματικούς ελιγμούς σε σχέση με το παρελθόν».
«Η σταθερότητα στις τιμές δεν πρέπει να διαταραχθεί», διευκρίνισε ο οικονομολόγος της BoE, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί τη βάση για την κοινωνική και την οικονομική επιτυχία».
«Στη συνεδρίαση του Ιουνίου, τα θετικά νέα για τη ζήτηση αντιστάθμισαν τα ανρητικά νέα, σε σχέση με την προηγούμενή μας συνάντηση τον Μάιο», τόνισε ο κ. Haldane, ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι το σενάριο για ανάκαμψη της οικονομίας τύπου V είναι πιθανό».
Την ίδια στιγμή, ο κ. Haldane τόνισε ότι «η επανεξέταση των αρνητικών επιτοκίων θα μεταφερθεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2020», ενώ συμφώνησε με την άποψη του επικεφαλής της BoE, Andrew Bailey, ότι η αύξηση του ισολογισμού της τράπεζας δεν πρέπει να είναι αόριστη.
«Παραμένω ανοιχτόμυαλος σχετικά με το εάν χρειάζεται περαιτέρω στήριξη η οικονομία», υπογράμμισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Bank of England.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης