Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε προσωρινή αναστολή η Δούρος – Παρά τη δίμηνη παράταση δε μπόρεσε να δημοσιεύσει αποτελέσματα

tags :
Σε προσωρινή αναστολή η Δούρος – Παρά τη δίμηνη παράταση δε μπόρεσε να δημοσιεύσει αποτελέσματα
Προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι μικρές εταιρείες με ελάχιστους τζίρους και χωρίς θυγατρικές δε μπορούν να δημοσιεύσουν παρά το γεγονός ότι πλέον οι αγορές έχουν ανοίξει και οι περιορισμοί έχουν αρθεί
Μετά την ΑΕΓΕΚ, η οποία προ ολίγων ημερών ανακοίνωσε πως δε μπορεί να δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2019, χθες μετά το κλείσιμο και ουσιαστικά μία μέρα πριν το τέλος της νέας προθεσμίας, η Δούρος επίσης ενημέρωσε πως δε μπορεί να δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2019.
Σήμερα «φεύγει» και ο Ιούνιος, δηλαδή έχουν περάσει 6 μήνες ημερολογιακά, από το τέλος της χρήσης 2019.
Μεγάλοι όμιλοι με δεκάδες θυγατρικές ανά τον κόσμο, με τζίρους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ δεν έκαναν χρήση της παράτασης που έδωσαν οι αρμόδιες αρχές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και δημοσίευσαν έγκαιρα αποτελέσματα χρήσης 2019, ενώ αρκετές έχουν δημοσιεύσει και αποτελέσματα πρώτου τριμήνου χωρίς να υπάρχει υποχρέωση.
Πραγματικά προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι μικρές εταιρείες με ελάχιστους τζίρους και χωρίς θυγατρικές δε μπορούν να δημοσιεύσουν παρά το γεγονός ότι πλέον οι αγορές έχουν ανοίξει και οι περιορισμοί έχουν αρθεί.
Και μπορεί η παράταση που είχε δοθεί να είχε νόημα για τους μεγάλους ομίλους με εκατομμύρια αποθέματα, αποθήκες, θυγατρικές κ.α. αλλά για μικρές εταιρείες η παράταση μάλλον ήταν μία ευκαιρία για καθυστέρηση δημοσίευσης χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
Άλλωστε είναι γνωστό πως πολλές μικρές εταιρείες εδώ και χρόνια επιλέγουν την τελευταία ημέρα της προθεσμίας για να δημοσιεύσουν τα πεπραγμένα τους και συνήθως συνοδεύονται από ένα απλό σχολιασμό χωρίς ιδιαίτερες αναφορές.
Μήπως θα έπρεπε οι αρμόδιες αρχές να βρουν μία λύση;
Η Δούρος στη χθεσινή της ανακοίνωση ανέφερε: Ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι λόγω της εφαρμογής των μέτρων ανάσχεσης της εξάπλωσης της πανδημίας, θα υπάρξει καθυστέρηση δύο έως τριών εβδομάδων στη δημοσίευση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων 2019 της εταιρίας ΔΟΥΡΟΣ Α.Ε (DUR SA) προκειμένου να ολοκληρωθεί προσηκόντως ο έλεγχος αυτών από την αρμόδια ελεγκτική εταιρία.
Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η δημοσίευση των Οικονομικών Καταστάσεων στην προβλεπόμενη προθεσμία.
Σημειώνεται πως η Δούρος δεν έχει θυγατρικές και στο εξάμηνο του 2019 είχε τζίρο 1,59 εκατ. ευρώ και ζημιές 373 χιλ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης