Εκτός της ευρωπαϊκής λίστας με τις ασφαλείς χώρες οι ΗΠΑ, Ρωσία, Βραζιλία - Εντός της ημέρας οι επίσημες ανακοινώσεις

Εκτός της ευρωπαϊκής λίστας με τις ασφαλείς χώρες οι ΗΠΑ, Ρωσία, Βραζιλία - Εντός της ημέρας οι επίσημες ανακοινώσεις
Απαγορεύονται στην Ελλάδα οι απευθείας πτήσεις από Μ. Βρετανία, Σουηδία
Εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα ο τελικός κατάλογος με τις «ασφαλείς» τρίτες χώρες, οι πολίτες των οποίων θα μπορούν από αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου να ταξιδεύουν στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters, στον κατάλογο αυτό δεν θα συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ, αλλά ούτε και η Ρωσία και η Βραζιλία.
Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα Τρίτη 30/6 στις 13:00 ώρα Ελλάδας.
Η ΕΕ αναμένεται να επιτρέψει την είσοδο στους πολίτες που προέρχονται από 14 κράτη, όπως η Αλγερία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γεωργία, η Ιαπωνία, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα, η Σερβία, η Νότια Κορέα, η Ταϊλάνδη, η Τυνησία και η Ουρουγουάη.
Όσον αφορά την Κίνα και το εάν αυτή θα συμπεριληφθεί ή όχι στην εν λόγω λίστα, Ευρωπαίοι διπλωμάτες επισημαίνουν ότι μια θετική απόφαση θα εξαρτηθεί και από το εάν η Κίνα θα άρει τις απαγορεύσεις της για τους Ευρωπαίους πολίτες.
Σημειώνεται πάντως ότι οι προσπάθειες της ΕΕ να ανοίξει τα σύνορα της δεν συνοδεύτηκε από κοινές κινήσεις καθώς για παράδειγμα η Ελλάδα απαγόρευσε τις απευθείας πτήσεις από τη Μ. Βρετανία και τη Σουηδία έως τις 15/7  ενώ παράλληλα επέβαλε τεστ σε πολίτες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Ισπανία.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS