Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλά 7 μηνών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούνιο 2020 - Στις 54,4 μονάδες ο δείκτης PMI

Κίνα: Σε υψηλά 7 μηνών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Ιούνιο 2020 - Στις 54,4 μονάδες ο δείκτης PMI
Τα στοιχεία για τη δραστηριότητα του μη μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω επιτάχυνση κατέγραψε η επχειρηματική δραστηριότητα της Κίνας για τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (30/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, εν μέσω της ανάκαμψης που σημειώθηκε στον κλάδο υπηρεσιών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI που αφορά τον μη μεταποιητικό κλάδο διαμορφώθηκε στις 54,4 μονάδες, έναντι 53,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών.
Σημειώνεται ότι στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης PMI θα παραμείνει αμετάβλητος σε μηνιαία βάση.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες παραγγελίες του μη μεταποιητικού κλάδου διαμορφώθηκε στις 52,7 μονάδες, έναντι 52,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης που αφορά την απασχόληση αυξήθηκε στις 48,7 μονάδες, έναντι 48,5 μονάδων τον Μάιο.
Ο δείκτης PMI που σχετίζεται με τον κλάδο υπηρεσιών κατέγραψε επιτάχυνση στις 53,4 μονάδες, έναντι 52,3 μονάδων τον Μάιο, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης του κατασκευαστικού κλάδου κατέγραψε επιβράδυνση στις 59,8 μονάδες, έναντι 60,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
«Οι πάροχοι υπηρεσιών που σχετίζονται με την παραγωγή επωφελήθηκαν από τη συνεχιζόμενη επέκταση της εργοστασιακής δραστηριότητας, παρόλο που ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών, όπως αυτοί της ψυχαγωγίας και της κατανάλωσης, αντιμετώπισαν ακόμα λειτουργικές δυσκολίες», ανέφερε ο αναλυτής της Υπηρεσίας, Zhao Qinghe.
Παράλληλα, ο δείκτης PMI που αφορά τον κλαδο μεταποίησης της Κίνας διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, και συγκεκριμένα στις 50,9 μονάδες, έναντι 50,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή επιβράδυνση στις 50,5 μονάδες.
Μάλιστα, ο δείκτης παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, δεχόμενος ώθηση από τη βελτίωση της ζήτησης, με τον υποδείκτη νέων παραγγελιών να διαμορφώνεται στις 51,4 μονάδες, έναντι 50,9 μονάδων προηγουμένως.
Ο υποδείκτης παραγωγής αυξήθηκε στις 53,9 μονάδες, έναντι 53,2 μονάδων τον Μάιο, με τον κ. Zhao να τονίζει ότι «αν και ο δείκτης PMI καταγράφει σταθερή ανάκαμψη, η αβεβαιότητα παραμένει η εξωτερική αβεβαιότητα», καθώς και ότι «οι μικρές επιχειρήσεις έχουν μεγαλύτερες δυσκολίες στην παραγωγή και τη λειτουργία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης