Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη άνω του 3% για το WTI, πλησιάζει τα 40 δολ. – Στο +2% και τα 41,7 δολ. το Brent

Ισχυρά κέρδη άνω του 3% για το WTI, πλησιάζει τα 40 δολ. – Στο +2% και τα 41,7 δολ. το Brent
Ισχυρά κέρδη για το αμερικανικό αργό πετρέλαιο
Με ισχυρά κέρδη της τάξεως του 3,1% έκλεισε η τιμή (futures Αυγούστου 2020) του αμερικανικού αργού πετρελαίου, στα 39,7 δολάρια ανά βαρέλι, κόντρα στη μεγάλη αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.
Σε ό,τι αφορά στο Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου 2020, ενισχύεται -στις 22:20- κατά 2% στα 41,7 δολάρια ανά βαρέλι.
Παρά το γεγονός ότι οι απώλειες της περασμένης εβδομάδας διαμορφώθηκαν στο 3%, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό WTI αναμένεται να ολοκληρώσουν τον Ιούνιο με θετικό πρόσημο, λόγω της συμφωνίας του OPEC+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 9,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
Ωστόσο, τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει πλέον τα 10 εκατ. παγκοσμίως, ενώ χθες τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 10 χιλ. σε Ινδία και Βραζιλία, ενώ οι κυβερνήσεις στην Κίνα, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία εξετάζουν την επιβολή τοπικών lockdowns προκειμένου να περιορίσουν μία νέα έξαρση του ιού.
«Το δεύτερο κύμα μετάδοσης είναι ζωντανό και σε καλή κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος της OCBC bank, Howie Lee, διευκρινίζοντας ότι «αυτό περιορίζει το ανοδικό κλίμα που έχουμε δει τις τελευταίες έξι με οκτώ εβδομάδες».
Παράλληλα, ο κ. Lee τονίζει ότι «τα χαμηλά περιθώρια διύλισης, τα υψηλά αποθέματα πετρελαίου και η επανεκκίνηση της παραγωγής στις ΗΠΑ είναι επίσης παράγοντες που περιορίζουν την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου».
Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της ANZ τονίζουν ότι «υπάρχει επίσης κίνδυνος ότι η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε επανέναρξη της άντλησης σχιστολιθικού πετρελαίου από τους παραγωγούς στις ΗΠΑ».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν περαιτέρω πτώση, και συγκεκριμένα στις 188, γεγονός που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό.
Οι συνολικές ενεργές πλατφόρμες εξόρυξης στις ΗΠΑ υποχώρησαν στις 265 συνολικά, ενώ οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου παρέμειναν αμετάβλητες στις 75.
«Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα δούμε μία αύξηση στον αριθμό πλατφορμών που αντιστοιχεί στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου», ανέφερε ο κ. Lee της OCBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης