Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στις αγορές, προσδοκίες για ταχύτερη ανάκαμψη - Στο +0,7% ο DAX - Έως +0,5% στα futures της Wall

Ήπια άνοδος στις αγορές, προσδοκίες για ταχύτερη ανάκαμψη - Στο +0,7% ο DAX - Έως +0,5% στα futures της Wall
Η μετοχή της γερμανικής εταιρίας πληρωμών Wirecard εκτοξεύθηκε κατά 158%
(upd) Ήπια άνοδος επικρατεί στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις προσδοκίες για ταχύτερη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, να επισκιάζουν την ανησυχία για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν άνοδο έως +0,5%.
O δείκτης μεταβλητότητας VIX ενισχύεται στις 35,8 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAΧ σημειώνει άνοδο 0,7% στις 12.170 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,6% στις 6.202 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει άνοδο 0,6% στις 4.937 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 1,25% στις 19.358 μονάδες.
Ο ΙΒΕΧ 35 διαπραγματεύεται στις 7.232 μονάδες με άνοδο 0,8%.
Άλμα της τάξης του 200% καταγράφει η μετοχή της γερμανικής εταιρίας πληρωμών Wirecard, καθώς ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστούν οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες παρά το αίτημα πτώχευσης που έχει καταθέσει, μετά το λογιστικό σκάνδαλο που συγκλονίζει τη Γερμανία.
Image


Ευρωζώνη: Άνοδος ρεκόρ για το οικονομικό κλίμα τον Ιούνιο, στις 75,7 μονάδες

Άνοδο ρεκόρ κατέγραψε τον Ιούνιο το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, καθώς επιχειρήσεις ανέκτησαν το χαμένο έδαφος, εν μέσω της σταδιακής χαλάρωσης των lockdowns.
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη ενισχύθηκε στις 75,7 μονάδες από 67,5 μονάδες.
Να σημειωθεί ότι παρά το ρεκόρ, οι αναλυτές ανέμενανξ μεγαλύτερη άνοδο στις 80 μονάδες.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει καταγραφεί ποτέ σε μηνιαία βάση.
Ωστόσο, τον Φεβρουάριο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στις 103,4 μονάδες και παραμένει σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα.
Σε εθνικό επίπεδο, η μεγαλύτερη βελτίωση του οικονομικού κλίματος καταγράφηκε στη Γαλλία.
Ο δείκτης βιομηχανικού κλίματος στην Ευρωζώνη βελτιώθηκε στο -21,7% από -27,5 τον Μάιο, το κλιμα στις υπηρεσίες στο -35,6% από -43,6.
Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος επιβεβαιώθηκε στο -14,7%, σύμφωμα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Πτώση στις αγορές της Ασίας λόγω κορωνοϊού και μάκρο - Στο -2,3% ο Nikkei, ο Shanghai Composite -0,6%

Νέεις απώλειες κατέγραψαν σήμερα Δευτέρα (29/6) οι αγορές της Ασίας, μετά την πτώση που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Wall Street, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως εξακολουθεί να περιορίζει την αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών.
Την ίδια στιγμή, τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία της Ιαπωνία δείχνουν ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας στην οικονομία της χώρας είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -2,3% στις 21.995 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, ο οποίος έκλεισε στο -1,5% και τις 5.815 μονάδες.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,9% στις 2.093 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης IDX Composite στην Ινδονησία υποχωρεί κατά -0,26% στις 4.891 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει απώλειες της τάξεως του -0,9% στις 24.321 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με πτώση -1% στις 11.542 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε στο -0,6% στις 2.961,52 μονάδες, ενώ παρόμοια είναι η πτώση και για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 11.737 μονάδες.
Την περασμένη εβδομάδα οι αγορές της Wall Street έκλεισαν με πτώση, καθώς σημειώθηκε νέα άνοδος των κρουσμάτων σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ, κυρίως στα νότια και τα δυτικά της χώρας.
Ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση της τάξεως του -2,4% στις 3.009 μονάδες, παραμένοντας ωστόσο σε τροχιά ώστε να καταγράψει το καλύτερο τρίμηνο από το 1998.
Επιπλέον, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο εβδομάδων, και συγκεκριμένα στο -2,8% και τις 25.015 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με απώλειες -2,5% στις 9.757 μονάδες.
«Τα αντικρουόμενα σήματα μεταξύ της εξάπλωσης του Covid-19 και των οικονομικών στοιχείων συνεχίζουν να διατηρούν το συναίσθημα ρίσκου, και κατά συνέπεις τις αγορές, σε ένα αδιέξοδο που θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου», τόνισε ο αναλύτρια της IG, Jingyi Pan.
Ωστόσο, η ίδια διευκρινίζει πως «όσον αφορά τα κρούσματα του Σαββατοκύριακου, το γεγονός ότι αυτά ξεπέρασαν το όριο των 10 εκατ. παγκοσμίως έχει γείρει την κλίμακα προς την κατεύθυνσης της αποστροφής ρίσκου στις αγορές για τη Δευτέρα».
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία κατέγραψαν νέα πτώση, σε ετήσια βάση τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι λιανικές πωλήσεις της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησαν κατά -12,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -13,9% τον Απρίλιο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -11,6%.
Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +2,1% έναντι πτώσης -9,9% τον Απρίλιο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +3%.
Ο συνολικός όγκος των εμπορικών πωλήσεων υποχώρησε κατά -21,2% σε μηνιαία βάση, στα 36,5 δισ. γεν συνολικά, μετά την πτώση -16% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.
Παράλληλα, ο συνολικός όγκος πωλήσεων στον κλάδο χονδρικής παρουσίασε πτώση της τάξεως του -24,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης