Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA, Goldman, Leuthold Group, Barclays, Northern Trust προβλέπουν διόρθωση στην Wall Street και στα διεθνή χρηματιστήρια

BofA, Goldman, Leuthold Group, Barclays, Northern Trust προβλέπουν διόρθωση στην Wall Street και στα διεθνή χρηματιστήρια
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στη Wall Street οι θεσμικοί επενδυτές κάνουν ένα βήμα πίσω και προβλέπουν πλέον πτώση.... κόντρα στο ράλι των τελευταων 50 ημερών.
Μετά από δύο συνεχόμενες εβδομάδες μειώσεων στον ισολογισμό της Fed κυρίως λόγω λήξης swaps, η Wall Street και τα διεθνή χρηματιστήρια συνολικά έχουν αρχίσει να φαίνονται ιδιαίτερα ευμετάβλητα και ουσιαστικά τα κέρδη του Ιουνίου εξανεμίστηκαν.
Η αιτία η επικρατούσα άποψη ότι η αδυναμία της αγοράς οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού καθώς και οι φόβοι ότι η ανάκαμψη σε σχήμα V δεν θα έρθει, αν και όπως έχει αναφερθεί επανειλημμένα, η Fed θα χρειαστεί επειγόντως να επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης καθώς αυξάνεται με ρυθμό 80 δισεκ. δολαρίων μηνιαίως
Το τσουνάμι νέους χρέους υποχρεώνει την FED να αυξήσει το όριο αγοράς κρατικών ομολόγων.
Για να γίνει αυτό, ωστόσο, η Fed χρειάζεται ένα πρόσχημα "σοκ" για να συνεχίσει την επιθετική αύξηση του ισολογισμού που ήδη έχει φθάσει στα 7,7 τρισεκ δολάρια και το δεύτερο κύμα είναι ένα άριστο πρόσχημα.
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στη Wall Street οι θεσμικοί επενδυτές κάνουν ένα βήμα πίσω και προβλέπουν πλέον πτώση.... κόντρα στο ράλι των τελευταων 50 ημερών.
Ήδη η BofA υποστηρίζει ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2020 είναι σε ρυθμό το καλύτερο τρίμηνο για το S & P500 και το πετρέλαιο στα τελευταία 50 χρόνια…μια ανάκαμψη που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αισιοδοξία (καραντίνα 20 Μαρτίου στην Νέα Υόρκη - S&P 500 στις 2.304 μονάδες και 8 Ιουνίου επανέναρξη της Νέας Υόρκης ο δείκτης S&P 500 στις 3.232 μονάδες).
Το ράλι αυτών των τελευταίων 50 ημερών, σχεδόν +40% μπορεί να μην ήταν τίποτα περισσότερο από ένα bear market rally.
H τρέχουσα ανάκαμψη στην Wall Street ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό την πορεία των τριών μεγαλύτερων bear market rally όλων των εποχών δηλαδή 1929, 1938, 1974, που θα έθεταν τον δείκτη  S&P στις 3300-3600 μονάδες μεταξύ Αυγούστου 2020 και Ιανουαρίου 2021.
Όμως αυτό που ακολουθεί θα αποτελέσει μια οδυνηρή προσγείωση στην πραγματικότητα, καθώς όπως σε όλα τα bear market rally μια πολύ σκληρή διόρθωση ακολουθεί μετά το rally.
H bank of America δεν είναι η μόνη που προσπαθεί να προβλέψει πώς πεθαίνει το bear market rally.
H Leuthold Group, που έχασε το ράλι μετά τον Μάρτιο, ένα ράλι που έδωσε 10 τρισεκ. δολάρια αξία στις αγορές μετοχών προειδοποιεί ότι δεν έχει τελειώσει ακόμη η μεγάλη διόρθωση.
Θα μπορούσε πολύ εύκολα να καταγραφεί μια πτώση 20% από την κορυφή των αγορών στις 8 Ιουνίου.
Πολύ εύκολα μάλιστα.
Πολλοί short επενδυτές, παρά την ήττα που υπέστησαν εσχάτως  παραμένουν σταθερά δύσπιστοι, περιμένοντας τη στιγμή της δικαίωσης.
Βέβαια η FED είναι ο μεγάλος καταλύτης, το ενεργητικό της αμερικανικής κεντρικής τράπεζες πλησιάζει τα 8 τρισεκ. δολάρια και είναι η αιτία για το ράλι, όχι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.
Έρευνα της Leuthold Group ανέφερε ότι πάνω από 11 προηγούμενες υφέσεις, οι μετοχές δεν ανέκαμψαν μέχρι ενάμιση χρόνο από το αρχικό σοκ.
Στην παρούσα ύφεση χρειάστηκε σχεδόν ένας μήνας να περάσει ώστε να ανακάμψει η αγορά.
Η βρετανική Barclays παρουσίασε ένα σενάριο όπου μια παρατεταμένη ύφεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε 50% πτώση τα διεθνή χρηματιστήρια.
Ιστορικά ο S&P 500 δεν έπεσε ποτέ περισσότερο από 34%.
Η Goldman περίμενε ένα δεύτερο κύμα πωλήσεων να οδηγήσει τον δείκτη S&P κάτω από 2.000 μονάδες αλλά αναίρεση την εκτίμηση αυτή.
Η Northern Trust Wealth Management επεσήμανε ότι συνήθως χρειάζονται περίπου 1,5 έτη για να ανακάμψει ένα χρηματιστήριο από μια πτώση 20%.
Αντ 'αυτού, το S&P 500 αυξήθηκε 40% σε 50 ημέρες, η ταχύτερη ανάκαμψη στα τελευταία 90 χρόνια.
Για πολλούς επενδυτές είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, όπου το μόνο που έχει σημασία είναι αυτό που πράττει η Fed αλλά για να μπορέσει η FED να ανακοινώσει νέα μέτρα χρειάζεται μια νέα διόρθωση στην Wall και στα διεθνή χρηματιστήρια.
Η FED θα χρειαστεί σύντομα μια βίαιη πτώση στα χρηματιστήρια για να παρέμβει στις μετοχές ακολουθώντας την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας και της Ελβετίας με αγορά ETFs και τελικά μεμονωμένες μετοχές.
H ποσοτική χαλάρωση είναι η μεταφορά πλούτου από την μεσαία τάση στο 0,01% των πολύ πλουσίων.
Όπως αναφέρει η TS Lombard δεν παρασύρονται από το ανοδικό ράλι, αναμένουν πτώση τουλάχιστον 20%.
Ωστόσο, έχουν απορρίψει την εκτίμηση του Μαρτίου ότι ο S&P 500 θα πέσει κάτω από 2.000 μονάδες το καλοκαίρι.
Παρεμπιπτόντως το ίδιο έκανε και η Goldman, η οποία τώρα αναμένει ότι η S&P θα διαπραγματεύεται περίπου στις 3.000 μονάδες έως το τέλος του 2020 και ενώ η JPMorgan ανέμενε διόρθωση μετά το τέλος του β΄ τριμήνου, άλλαξε άποψη.
Οι αγορές έχουν πεθάνει εξαιτίας των κεντρικών τραπεζών αλλά ένα πράγμα που δεν θα αλλάξει ποτέ είναι ότι για να ευημερήσει η Wall Street, χρειάζονται οι ανόητοι επενδυτές που είναι πρόθυμοι να παίξουν το παιχνίδι της.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/best%20quarter%20in%2050%20years.jpg?itok=7_YNF2rjhttps://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bear%20market%20rallies.jpg?itok=i8VcBn2-
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης