Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέκκας (ΟΑΣΠ): Δεν αναμένεται πλούσια μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,4 Ρίχτερ στη Ρόδο

Λέκκας (ΟΑΣΠ): Δεν αναμένεται πλούσια μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,4 Ρίχτερ στη Ρόδο
Γεωδυναμικά ο σεισμός εντάσσεται στη διαδικασία υποβύθισης της αφρικανικής πλάκας κάτω από την ευρασιατική, εκτιμά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ
Ο ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη της Ρόδου σεισμός που σημειώθηκε την Κυριακή 28/6/2020 στις 20:43 είχε μέγεθος 5.4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρό του εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση 29 χιλιομέτρων βόρεια της Ρόδου με εστιακό βάθος μεγαλύτερο των 40 χιλιομέτρων.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμης Λέκκας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, το Δήμαρχο Ρόδου, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία της περιοχής και ενημερώνει τους Γενικούς Γραμματείς Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Καραγιάννη και Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με μία πρώτη προσέγγιση ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ. δεν αναμένει πλούσια σεισμική ακολουθία δεδομένου του εστιακού του βάθους (μεταξύ των 40 με 60 χιλιομέτρων).
Γεωδυναμικά ο σεισμός εντάσσεται στη διαδικασία υποβύθισης της αφρικανικής πλάκας κάτω από την ευρασιατική, ενώ δεν είναι άμεσα ορατή η συσχέτισή του με επιφανειακές τεκτονικές δομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης