Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: 254 νέα κρούσματα και τρεις θάνατοι στη Σερβία - Δραματική η κατάσταση στο Κόσοβο

Κορωνοϊός: 254 νέα κρούσματα και τρεις θάνατοι στη Σερβία -  Δραματική η κατάσταση στο Κόσοβο
Εάν επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση στο Κόσοβο οι γιατροί θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα να επιλέγουν ποιον ασθενή θα βοηθήσουν
Αυξάνεται, σε καθημερινή βάση, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Σερβία.
Τους 14.046 έφτασε ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο ιό.
Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 254 νέα κρούσματα ενώ απεβίωσαν τρεις ασθενείς. Τα θύματα από την εκδήλωση της πανδημίας ανέρχονται σε 270.
Μέχρι σήμερα στην Σερβία εξετάστηκαν συνολικά 385.713 δείγματα.
Το Σάββατο (27/6)  βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό η πρόεδρος της Βουλής Maja Gojkovic, ο υπουργός 'Αμυνας Aleksandar Vulin ,ο επικεφαλής τους γραφείου της κυβέρνησης για το Κόσοβο Marko Djuric και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Δύο Πόλεις στη Σερβία, το Κραγκούγεβατς και η Τούτιν, τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των νέων κρουσμάτων.
Συναγερμός σήμανε και στο Κόσοβο όπου μόνο το Σάββατο (27/6), επί συνόλου 207 δειγμάτων που εξετάστηκαν, τα 96 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.
Στο Κόσοβο νόσησαν από τον Covid-19 συνολικά 2.590 άτομα ενώ απεβίωσαν 48 ασθενείς.
Ο πρωθυπουργός Avdullah Hoti, με ανάρτηση του στο Facebook, αναφέρει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική και προειδοποίησε ότι «εάν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση οι γιατροί θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα να επιλέγουν ποιον ασθενή θα βοηθήσουν».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης