Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμη η Commerzbank να περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας και να κλείσει 400 υποκαταστήματα

Έτοιμη η Commerzbank να περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας και να κλείσει 400 υποκαταστήματα
Μείωση του λειτουργικού κόστους ως ακρογωνιαίος λίθος ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης της γερμανικής τράπεζας
Eίναι πιθανό ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank, Martin Zielke, να καταλήξει σε απόφαση για την περικοπή περίπου 7.000 θέσεων εργασίας και να  κλείσει περίπου 400 υποκαταστήματα.
Ο Zielke προσπαθεί να διασκεδάσει την απογοήτευση των μετόχων, συμπεριλαμβανομένων της γερμανικής κυβέρνησης και του αμερικανικού fund, Cerberus, για τις απόπειρες μείωσης του κόστους.
Ο Zielke και η CFO  Bettina Orlopp αναμένεται να παρουσιάσουν τους στόχους μείωσης του κόστους ως τον ακρογωνιαίο λίθο ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης σε συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου την Τετάρτη (1/7) σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.
Οι τελικοί στόχοι δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη, εν μέρει επειδή αρκετά στελέχη είναι σκεπτικά για το εάν είναι δυνατές περικοπές τέτοιας κλίμακας.
Η διοίκηση της τράπεζας, εξάλλου, εξετάζει λιγότερο ακραίες περικοπές θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
«Αρνούμαστε να σχολιάσουμε τις εικασίες», δήλωσε εκπρόσωπος της Commerzbank.
Ο Zielke και ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου Stefan Schmittmann δέχτηκαν κριτική από το fund Cerberus, τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της Commerzbank, που ασκεί πιέσεις για αλλαγές, αφού διαπιστώνει  ότι η αξία της μετοχής να απαξιώνεται.
Η μετοχή, η οποία διαπραγματεύονταν κοντά στα 14 ευρώ τον Ιανουάριο του 2018, έφτασε στο χαμηλό των 2,80 ευρώ τον Μάρτιο του 2020.
Η Commerzbank ανέφερε τον Φεβρουάριο 2020 ότι εργάζεται για βαθύτερες περικοπές αφού το προηγούμενο σχέδιο του Zielke, που παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο, απορρίφθηκε ευρέως από τους επενδυτές ως απογοητευτικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης