Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Σε καλό δρόμο το Ταμείο Ανάκαμψης – Η Ελλάδα πλέον δεν είναι ο παρίας της Ευρώπης

Γεραπετρίτης: Σε καλό δρόμο το Ταμείο Ανάκαμψης – Η Ελλάδα πλέον δεν είναι ο παρίας της Ευρώπης
Η Ελλάδα μπορεί να δανείζεται πλέον από τις αγορές με επιτόκιο ανάλογο εκείνου που δανείζονται ευρωπαϊκοί κολοσσοί, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας
Σε καλό δρόμο βρίσκεται η υπόθεση του Ταμείου Ανάκαμψης σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.
«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, υπάρχει κοινή κατανόηση ότι θα πρέπει να κινηθούμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, είμαστε όλοι πάνω στο ίδιο πλοίο», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
Εξάλλου, συνέχισε λέγοντας πως «η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον τον παρία της Ευρώπης» και μπορεί να δανείζεται πλέον από τις αγορές με επιτόκιο ανάλογο εκείνου που δανείζονται ευρωπαϊκοί κολοσσοί.
Συζητώντας για τις προκλήσεις της εποχής, ο Γ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι η παρούσα κυβέρνηση άλλαξε το υπόδειγμα του κράτους, το οποίο δοκιμάσθηκε σε πολύ έντονες συνθήκες που δεν είχαν προβλεφθεί.
Για να σημειώσει εμφατικά, «δεν αναζητούμε πολιτικούς Μεσσίες, τον πολιτικό μεσσιανισμό τον είδαμε κι από την καλή κι από την ανάποδη.
Το κρίσιμο είναι να μπορέσουμε να αφήσουμε ένα πολιτικό καταπίστευμα, (ώστε) ανεξαρτήτως του πολιτικού ηγέτη, η χώρα θα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».
Για το θέμα της συνομιλίας Παππά - Μιωνή, με τον υπουργό Επικρατείας επισήμανε την « ύπαρξη ενός μηχανισμού, μιας δομής δίπλα στην κυβερνητική και η οποία αξιοποιείται κατά περίπτωση από την κυβέρνηση, είναι κάτι το οποίο δεν το έχει ζήσει ο τόπος τα τελευταία 100 χρόνια».
Σύμφωνα με τον υπουργό, το εν λόγω ζήτημα είναι τέτοιας εμβέλειας ώστε το πρώτιστο είναι «να υπάρχει θεσμική δημοκρατική εγρήγορση. Και τούτο γιατί το ζήτημα που έχει να κάνει με την ύπαρξη παρα-δομών εξουσίας είναι κάτι εντελώς διαβρωτικό για την ίδια τη δημοκρατία.
Είναι άλλο να μιλάμε για μεμονωμένα οικονομικά εγκλήματα ή μεμονωμένα εγκλήματα διαφθοράς κι άλλο για συγκροτημένες παρα-δομές εξουσίας», επέμεινε κάνοντας λόγο επιπλέον, για «αδικήματα που βάλλουν τον πυρήνα της δημοκρατίας».
Ο Γ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε εξάλλου στην κατάθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην ειδική επιτροπή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, εκεί όπου «ερωτηθείς από μέλη της επιτροπής, με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό είχε πει ότι, εφόσον υπάρχουν σχετικά ηχητικά, δεν έχει εκ των προτέρων καμία απολύτως αντίρρηση να δημοσιοποιηθούν».
Και, εστιάζοντας τα βέλη του στον Νίκο Παππά, πρόσθεσε:
«Έχουμε τον υπουργό Επικρατείας χωροταξικά και λειτουργικά δίπλα στον πρωθυπουργό να συνομολογεί την ύπαρξη μιας παρα-δομής εξουσίας, να αντιλαμβάνεται αυτήν την παρα-δομή εξουσίας ως χρήσιμη για τη λειτουργία της ίδιας της κυβερνητικής εξουσίας και στη συνέχεια, να έχουμε μια ηθική παρακμή».
Στη μομφή δε, της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δράση παρακράτους, ο υπουργός ανταπάντησε κάνοντας λόγο για «θεσμικό παράδοξο», αφού «βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνομολόγηση ύπαρξης κρατικής παρα-δομής».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης